Sivu 1/2

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 29 Syys 2018 22:40
Kirjoittaja Panu Laine
Eikös nuo nimimerkit jo jääneet pois käytöstä?

Muistankohan oikein, että tämä vuosi on se toinen vaalivuosi, jolloin hallituksen määrää pienennetään. Olisiko siis neljä erovuoroista ja kaksi valittavaa. Korjatkaa ihmeessä jos meni väärin.

t. panu

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 05 Loka 2018 10:07
Kirjoittaja Henrik Järnström
Toivon, että kokouksessa käsiteltäisiin ehdotusta järjestää S65-luokan SM-pikapelikisoja!

Henrik

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 05 Loka 2018 10:19
Kirjoittaja Seppo Karasmäki
Liiton säännöt kohta 7:
7. Vuosittain pidetään kaksi varsinaista liiton kokousta, kevätkokous huhtikuun loppuun mennessä
ja syyskokous joulukuun loppuun mennessä.
Ylimääräinen kokous pidetään silloin, kun hallitus harkitsee tarpeelliseksi tai kun vähintään yksi
viidesosa (1/5) 3 pykälän a)- ja b)-kohdissa mainituista jäsenyhdistyksistä vaatii sitä kirjallisesti hallitukseltaverityisesti ilmoitettua asiaa varten.
Hallitus kutsuu liiton kokouksen koolle vähintään kahta (2) viikkoa ennen kokousta 12 pykälässä
määrätyllä tavalla. Kutsussa on mainittava ne asiat, jotka kokouksessa otetaan käsiteltäviksi. Jäsenet voivattehdä hallitukselle esityksiä kokouksessa käsiteltävistä asioista. Tällaisen esityksen on saavuttava kirjallisena hallitukselle viimeistään helmikuun loppuun mennessä, mikäli se on tarkoitettu
käsiteltäväksi kevätkokouksessa ja viimeistään elokuun loppuun mennessä, mikäli se on tarkoitettu
käsiteltäväksi syyskokouksessa.

http://www.shakkiliitto.fi/saannot/liiton-saannot/

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 05 Loka 2018 20:25
Kirjoittaja Pekka Pietinen
Kullervo Joentakanen kirjoitti:
Syyskokouksessa käsitellään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2019. Siis kaikkea, mikä näihin liittyy saadaan esittää myös suoraan kokouksessa hallituksen ohi.

Menikö oikein?
No eipä tuo nyt ihan oikein tainnut mennä. Toimintasuunnitelmaan ehkä voidaan hyväksyä joitakin lisäyksiä ja kokous voi hyväksyä "ponsia" hallituksen evästykseksi, mutta esim. tuo S65-ikäisten pikashakin SM-turnaus, jota Henkka esitti, edellyttäisi minun käsittääkseni SM-kilpailumääräysten muuttamista, mjstä olisi pitänyt tehdä esitys elokuun loppuun mennessä.

Eli Henkan kannattaisi olla yhteydessä oman kerhonsa johtoportaaseen, jotta sitä kautta ehdittäisiin tehdä esitys SM-kilpailumääräysten muuttamisesta ensi kevään kevätkokoukseen.

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 11 Loka 2018 21:39
Kirjoittaja Panu Laine
Hei,

Kannattaisi järjestää ensin jonkinmoinen määrä ihan tavallisia S65 blixtiturnauksia, jotta nähdään kiinnostuksen taso asiaan. SM-kilpailuja on jo melkoinen määrä ja kaikille niille ei ole ollut järjestäjien puolelta erityistä kysyntää nykyiselläänkään, joten mielestäni kilpailumuodon kiinnostavuutta kannattaisi ensin kokeilla. Vielä ehtii saada turnauksia vuoden 2019 kalenteriin.

t. panu

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 27 Loka 2018 13:06
Kirjoittaja Petri Pitkänen
+1 Panulle. Ja ennekaikkea: vastuu tuollaisten koekisojen järjestämisestä on niillä jotka tuollaisia kisoja haluavat. Harvalla seuralla on into ottaa hoidettavakseen kisaa jossa on varsin pieni tuottopotentiaali. Ehkä osana jonkun kerhon normaalia viikottaista toimintaa. katsoa vetäsikö se väkeä

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 18 Marras 2018 23:46
Kirjoittaja Niki Paajala
Miten kävi?

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 20 Marras 2018 13:59
Kirjoittaja Toivo Pudas
Videosta voi katsoa ainakin kokouksen alkua. Akku kamerasta loppui ennenkuin kokous.

https://www.youtube.com/watch?v=a6FhiHO ... vMFBELSy5P

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 26 Marras 2018 14:55
Kirjoittaja Pekka Pietinen
Toivo Pudas kirjoitti:
20 Marras 2018 13:59
Videosta voi katsoa ainakin kokouksen alkua. Akku kamerasta loppui ennenkuin kokous.

https://www.youtube.com/watch?v=a6FhiHO ... vMFBELSy5P
Kaikki kunnia ja kiitokset Topille oma-aloitteisesta videoinnista ja videon jakamisesta.

Mutta olisi se kyllä avoimeen vistintäkulttuuriin kuuluvaa, että joko tänne Foorumiin tai liiton kotisivuille referoitaisiin keskeiset liittokokouksessa tehdyt päätökset ja mahdolliset evästykset hallitukselle. Vai onko kokouksen päätökset julistettu salaisiksi? ;)

Re: Kerhojen kokous 18.11.

Lähetetty: 27 Marras 2018 11:19
Kirjoittaja Panu Laine
Pekka kaipasi yhteenvetoa SSL:n syksyn 2018 liittokokouksesta, joka myös Kerhojen kokouksena tunnetaan. Ihan oikeutettu pyyntö. Olin kokouksessa puheenjohtajana, joten alla lyhyt muistinvarainen ja epävirallinen yhteenveto:

Osanotto ei ollut ylettömän runsas. Ennen varsinaista kokouksen alkua Panu Laine lahjoitti Batumin kongressin tuliaisina Arkady Dvorkovichin kampanjan lahjakassin liiton puheenjohtajalle Riikka Wulffille. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Panu Laine, joka kutsui sihteeriksi Marko Tauriaisen. Pöytäkirjan tarkastajia/ääntenlaskijoita en nyt muista. Tuomaritoimikunnan perustamisen sääntömuutos hyväksyttiin toisen kerran (ensimmäisen kerran 2018 kevätkokouksessa), joten tuomaritoimikunta on taasen tosiasia. Pientä asiallista keskustelua ja viilausta detaljeihin.

Toimintasuunnitelma oli kohdannut täydellisen (positiivisen) muodonmuutoksen & tiivistämisen ja myös sen luettavuus oli parantunut huomattavasti. Keskustelua käytiin nuorisoshakin eri muotojen tiimoilta sekä turnauskalenterista ja sinänsä hyvien kalenterisääntöjen toimivuudesta, kunhan liitto noudattaisi niitä itsekin (ei saa työntää kilpailuja olemassaolevien turnausten päälle viikkojen varoitusajalla). Muistikuvat ovat jo vähän hämärtyneet, joten täydentäkää muut. Talousarviossa oli selvää nousua, valtionapua oli kasvatettu ja jopa lahjoitus oli budjetoitu tulopuolelle. Tästä hallituksella lienee parempaa tietoa. Ensi vuosi tulee olemaan myös tiukka, mutta tavoite on positiivisella puolella. Riikka lupasi tiukasti, että rahoja ei käytetä ennekuin ne on saatu. Hyvä! Kaikki lisenssi-, turnaus- jne maksut oli budjetoitu pysyvän ennallaan. Keskusteltiin taloudenhoidon kustannuksista (budjetin kohta Vieraat palvelut) ja sen kilpailuttamisesta sekä liiton hallituksen pöytäkirjojen julkaisemisesta liiton sivuilla.

Toimihenkilöiden palkkiot pysyivät ennallaan. Hallituksen erovuoroisista (Alho, Hakala, Taipale, Valo) Hakala ja Taipale valittiin uudelleen (tämä oli se toinen vuosi, kun hallituksen kokoonpanoa pienennettiin). Muita ehdokkaita ei ollut, joten äänestystä ei tarvittu. Uusi rooli on hallituksen varamies ja pienen maanittelun jälkeen Timo Lauronen ilmoittautui vapaaehtoiseksi. Tilintarkastustahot säilyivät entisinä. Koko homma läpi alle kolmen tunnin.

Täydentäkää ja tarkentakaa muut, mitä en nyt muistanut ... tein tämän nopeasti ja muistinvaraisesti.

t. panu

P.S. Materiaalit löytyvät liiton sivuilta osoitteesta https://www.shakkiliitto.fi/ssln-liitto ... 8-11-2018/