Toistamisen vaikeus

Shakki Suomessa ja maailmalla
Petri Pitkänen
Viestit: 211
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Suomalaisten surkea oppimiskyky

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 15 Heinä 2018 19:52

Pienessä maassa huipulla nousijat ovat harvinaisia. Varsinkin lajeissa joiden harrastajamäärät ovat vaatimattomia. laskettelijoita on mutta ei tavoittteellisesti harjottelevia. Sen sen sijaan meillä on seitsemän arvokisamitaleita eri free-style-laskettelulajeista.

Kepinheittely nyt vaan taitaa olla ohi. Kärsii varmaan samanlaisesta hiljaisesta kuolemasta kuin mäkihyppy. Ei tule uusia junnuja niinei tule uusia mestareita.

Shakissakin suurmestari tasolle nousu vaati melkoisesesti muutakin kuin harjoittelutahtoa, kuten rahoitusta. Ei näillä harrastajamäärillä kovin usein nouse pelaaja jolle kaikki tarvittava osuu kohdalleen. Noin 0.8% FIDE vahvuusluvun omaavista pelaajista on suurmestareita joten meillä on heitä hieman ennustetta enemmän.
Sen sijaan suomessa on kaksi varsin kovatasoista e-sports joukkuetta ja yksittäsiä pelaajia noussut kansaivälisiin joukkuesiin. Ja se todella kilpailtu lajirykelmä.

Ajat muuttuu ja suomalaiset siinä mukana.

Risto Tuominen
Viestit: 150
Liittynyt: 22 Syys 2010 23:07
Paikkakunta: Turku
Seura: TuTS

Re: Suomalaisten surkea oppimiskyky

Lukematon viesti Kirjoittaja Risto Tuominen » 18 Heinä 2018 23:55

Kullervo Joentakanen kirjoitti:Tuntemattomuudesta nousee mies kansainväliselle tasolle ensimmäisenä suomalaisena. Tienraivaajan osa ei suju kokonaan ilman kitkaa, mutta jäljessä kulkevillahan on sitten helpompaa. Otetaan mallia ja pian syntyykin jatkumo, jossa uusia suomalaisia kipuaa eturiviin jatkuvasti.

Ai eikö?

Laskettelu. Kalle Palander. Missä ovat uudet Palanderit?
Tennis. Jarkko Nieminen. Kuka on seuraava Jarkko?

Myös perinnelaji keihäänheitossa on kummallisena pidettävää nihkeyttä. Entinen suuruus loukkaantuu/lopettaa ja korvaajaa ei olekaan. On vain tyhjiö.

Miksi myös shakissa menee näin?

2000-luvun alussa Kallio ja Nybäck nousivat suurmestareiksi. Miksi esimerkki ei ole välittynyt eteenpäin?
Vertailut eivät olleet kovin osuvia. Laskettelussa Tanja Poutiainen tuli Kallen jälkeen ja oli ehkä jopa menestyksekkäämpi. Tenniksessä Henri Kontinen on tämän hetken kuuma nimi. Oliver Helander on keihäässä seuraamassa Pitkämäen ja Ruuskasen jalanjälkiä.

Eiköhän niitä uusia suurmestareitakin taas joskus Suomesta löydy.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 70 vierailijaa