Pätäkkä

Shakki Suomessa ja maailmalla
Avatar
Sampsa Nyysti
Viestit: 107
Liittynyt: 13 Heinä 2010 20:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pätäkkä

Lukematon viesti Kirjoittaja Sampsa Nyysti » 27 Kesä 2018 16:41

Tuo "analyysi" lienee satiiria. Vai onko siinä joku kohta, missä on jokin looginen riittävään aineistoon perustuva johtopäätös?
Kullervo Joentakanen kirjoitti: - Jaettiinko SM-kisassa rahapalkintoja?
- Ovatko SM-liigan (parhaat) pelaajat (puoli-)ammattilaisia?
Jaettiin, kai ne jossain liiton sivuilla mainittiinkin. SM-liigassa pelaa ulkomaisia shakkiammattilaisia. Sitä voi vain arvailla, miten heidän tulonsa jakautuvat valmennus vs pelaaminen.
Kullervo Joentakanen kirjoitti: Liiton uusi puheenjohtaja muistaakseni markkinoi ajatusta "uskottavasta polusta suurmestariksi". Miltä näyttää noin nettona?
En tiedä, kuvitteleeko joku jonkun ryhtyvän shakinpelaajaksi rahan takia. Toki maailman TOP10 tienaa hyvin, mutta sen tuskin pitäisi vaikuttaa kenenkään kehittyvän pelaajan päätökseen panostaa shakkiin.

Petri Pitkänen
Viestit: 186
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Pätäkkä

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 28 Kesä 2018 09:17

Ensin pitää olla rahaa mitä kohdentaa. Shakki-ammattilaisuus pelaamalla edellyttä, että joku on valmis siitä maksamaan. Ja eipä noissa suomen shakkiturnauksissa ole näkynyt maksavaa yleisöä ja ei ole tullut kukaan kyselemään TV-oikeuksien perään.

Aleksi Olander
Viestit: 366
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Pätäkkä

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 28 Kesä 2018 11:57

Kullervo Joentakanen kirjoitti: Shakki-lehti kustantaa 50 000 euroa per vuosi.
Lehden budjetti on 25 000 euroa nykyisin, eikä sen tekemättä jättämisellä voida juuri tuon enempää säästää mistään palkka- tms. kuluistakaan. Niin kauan kuin suuri osa lisenssimaksajista kokee lehden tärkeäksi osaksi heidän harrastustaan, niin sitä on on järkevää tehdä. Tuossa niukassa budjetissa on sellaisia ominaisuuksia, että jos jostain menopuolelta ottaa pois niin se näkyy hyvin herkästi vähintään yhtä isona menetyksenä tulopuolella (esim. just tää lehti).
Kullervo Joentakanen kirjoitti: Ajatusleikki SM-kisasta
A. Resupekat tumputtavat yhdeksän päivää. Voittaja saa 500 euroa.
B. Tyylikäs pelipaikka, pelaajilla pukupakko. Ykköspalkinto 10 000 euroa.

Jos/kun joku liitossa ottaisi asiakseen tapahtuman markkinoinnin, kumpi skenaario tuottaa lajille enemmän positiivista julkisuutta?
Skenaario B ihan varmasti tuottaisi jonkin verran enemmän positiivista julkisuutta, mutta aika harvoin tuollaisilla "laitetaan x määrä summaa rahaa johonkin yksittäiseen asiaan" tempauksilla saadaan aikaan pitkäkestoisia positiivisia vaikutuksia. Joku vähän ihmettelee että "oho shakkiakin pelaamalla voi tienata muutaman tonnin jos on Suomen paras, mutta ei tuosta nyt elantoa silti saa", ja sitten seuraavalla viikolla ihmetelläänkin jotain ihan muuta asiaa. Ja lopputuloksena on parikyt tonnia vähemmän rahaa tilillä.

Ei tästä liiton tililtä ottaen saada millään ns. pätäkkämielessä houkuttavaa lajia, eikä missään kansainvälisissä tyylikkäiden pelipaikkojen pukukisoissakaan se raha liitoilta tule.

Petri Pitkänen
Viestit: 186
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Pätäkkä

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 28 Kesä 2018 22:07

Kullervo Joentakanen kirjoitti:[
Petri Pitkänen kirjoitti:Ja eipä noissa suomen shakkiturnauksissa ole näkynyt maksavaa yleisöä ja ei ole tullut kukaan kyselemään TV-oikeuksien perään.
Tulokulmana "ei ole tullut kyselemään" -tyyppinen pohdinta on virheellistä. Eivät muutkaan lajit odota, että iso bossi tulee anelemaan yhteistyötä.

Sisällöntuotannon yksityiskohdista asiantuntemusta löytynee nykyiseltä puheenjohtaja.
No sanotaan sitten että televisiointi joutuu olympialajitkin ruinaamaan ja niistä ei mitään missään nimessä makseta. Ainoastaan lajit joissa on jo paljon yleisöä on rahaa tehtävissä. Shakissa se tarkoittaa lähinnä maailmanmestaruus ottelua.

Ei jääkieskosta ole tullut suosittua siksi että pelaajille maksetaan vaan pelaajille maksetaan koska jääkiekkoon suosittua.

Liiton lisenssimaksuilla ei missään nimessä voi alkaa palkkiotasosa hilaamaan ylöspäin. Tuollainen yhdenkin kisan palkinto vaatisi lisenssi maksuun yli 10% korotuksen ja ollaan tilanteessa jossa maksujen korotukset eivät taida tuottaa mitään kun lisenssimaksajien määrä pudonnee jokaisella vähänkään isommalla korotuksella. Jos lehti lopetetaan niin silloin kuulu tietenkin laskea lisenssimaksua tai suunnata se raha vaikka weppi sisältöjen tuottoon. Ei jäsenistö maksa lisenssimaksua siksi että suomessa joku voisi saada isoja palkintoja
.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Risto Eerikäinen ja 57 vierailijaa