Sivu 1/1

Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 16:54
Kirjoittaja Riikka Wulff
Nyt kun tämä keskustelu foorumilla on ollut enemmän näissä ei-niin-putkeen-menneissä talousasioissa, niin välillä hyvin positiivisia uutisia. Suomen Shakkiliitto on saanut erittäin merkittävän rahalahjan (100.000e), ja rahat ovat nyt liiton tilillä ja lahjakirja tallessa toiminnanjohtajalla. Lahjoittaja (suomalainen taho) on erityisesti painottanut, ettei lahjanantajan tietoja tuoda julkisuuteen, ja tätä toivetta kunnioitamme. Alun perin oli puhetta, lahjoittajan toiveesta, ettei asiasta edes erikseen tiedotettaisi. Katsoimme nyt kuitenkin avoimuuden nimissä parhaaksi kertoa tästäkin, ja lahjoittaja antoi siihen siunauksensa.

Lahjakirjassa on otettu kantaa käyttökohteeseen. Tässä sanatarkka lainaus: ”SSL voi käyttää lahjan vapaasti liiton tarkoitusta edistäviin kuluihin. Lahjoittajan toivomus on, että jollakin osalla tuettaisiin Suomen edustusjoukkueiden kuluja mutta pääosin lahjoitus käytettäisiin nuoriso-/koulushakin tukemiseen.”

Olemme perustaneet oman kustannuspaikan, jolle kirjataan vain ja ainoastaan tällä lahjarahalla rahoitettavia laskuja. Näin vältämme sen, että lahjasumma sujahtaisi huomaamatta juokseviin kuluihin. Liiton tulot ja menot täytyy saada tasapainoon, se on ihan keskeinen tehtävä uudella hallituksella. Tällä lahjalla pystymme sitten edistämään joltain osin edustusjoukkueiden toimintaa, ja pääosin lasten ja nuorten asioita. Tämä toki osaltaan poistaa budjetista painetta rahoittaa esim. koulushakkia. Erillisen kustannuspaikan ansiosta pystymme seuraamaan eurolleen miten tätä lahjapottia on käytetty.

Kannattaa muuten lukaista koulushakki.fi sivustolta Sippolan Kain pedagogiikkaharjoittelusta kertova juttu. Meillä on tässä tosi hyviä juttuja käynnissä, ja koulushakkityö saa hyvän startin Kain tekemän työn pohjalta. Lisäksi lahjoituksen myötä meillä on vielä taloudellisiakin edellytyksiä edetä. Tässä suora linkki ko. juttuun:
http://www.koulushakki.fi/shakkipedagog ... uulumisia/

t. Riikka

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 17:00
Kirjoittaja Seppo Karasmäki
Tämäpä on hieno uutinen :)

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 17:12
Kirjoittaja J-P Haapasalo
Oho! Olipas hyviä uutisia vaihteeksi. Kiitokset tuntemattomalle lahjoittajalle!

Terveisin

J-P Haapasalo

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 18:09
Kirjoittaja Jouko Lauronen
Olipa yllättävä ja hyvä uutinen! Lahjoituksen yhtenä painopistealueena on koulutus. Ilmoittaudun mukaan seuraavalla tavalla.

Ilmoitan Jokihelmen opistoon (Alue on Haapavesi, Kärsämäki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäntä ja Siikalatva), että aikomukseni on järjestää shakkitoimitsija- ja -tuomarikurssi syksyllä 2018. Pituus voisi olla 4 tai 5 iltaa á 3 tuntia.
Edellytyksenä on, että a) tuleva shakkituomaritoimikunta myöntää allekirjoittaneelle luvan kouluttaa ja pitää tentin sekä b) saa aikaiseksi yhtenäisen koulutusaineiston, jotta etelässä ja pohjoisessa vallitsee samat shakkisäännöt.
Jokihelmen opisto kysyy varmaan tänäkin keväänä, onko Shakkilaaksolla halukkuutta shakkiopetukseen. Kerran kokeiltiin shakin alkeisopetuksen järjestämistä, mutta yritys kaatui osallistujien vähyyteen. Sen sijaan shakkisääntökoulutuksesta on kyselty erikseen. Tunnen jo nyt muutamia mahdollisia uusia Shakkilaaksoon kuulumattomia osallistujia täältä Oulaisista.
Myös lähialueen kerhot Kokkolan ja Oulun väliseltä alueelta tarvitsevat päteviä kurssin käyneitä shakkitoimitsijoita, turnausjohtajia ja shakkituomareita.

Haluan varmuuden pian keväällä 2018, että yhtenäinen koulutusaineisto syntyy viimeistään kesällä 2018. Silloin voisin ilmoittaa opistoon shakkisääntökurssista ja mahdollisuudesta osallistua tenttiin shakkitoimitsijan pätevyyden saamiseksi.

Jouko Lauronen
Opettajakoulutuksen hyväksytysti suorittanut DI ja NA

PS. Voisin olla jollakin tavalla mukana koulutusaineiston teossa. Runkohan on jo olemassa, tarkistuksia varmaan tarvitaan. Ja PowerPoint ja SwissManager ovat jollakin lailla hallinnassa.

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 18:37
Kirjoittaja Darren_Reed
Hei!

Erittäin hieno uutinen! Kiitos!!

Terveisin

Darren Reed

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 21:44
Kirjoittaja TammerJazz
Vau !!

Itse olen ollut masentunut viimeisimmistä viesteistä, että ajattelin jopa Sipilän sanoin, että "pitäkää tunkkinne".
Mutta taidanpa jopa maksaa lisenssimaksun tältä vuodelta, kun näin hienosti lähtee liiton toiminta uuden hallituksen myötä käyntiin.

Toivon kuitenkin, että jo ilmitulleet mahdolliset väärinkäytökset tutkittaisiin erittäin tarkoin eikä syyllisiä päästettäisi pälkähästä.

Kai Muttilainen
Tammer-Shakin kunniapj.

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 23 Tammi 2018 22:17
Kirjoittaja Riikka Wulff
Ilman muuta kaikki tarvittavat asiat tutkitaan ja selvitetään, ja niistä myös kerrotaan.

MItä muuten tulee tähän asiaan, niin täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että tämä lahjoitus ei ole millään tavalla uuden (sen enempää kuin vanhankaan) hallituksen ansiota. Kyseessä on ihan puhtaasti lahjoittajan halu tukea suomalaista shakkia, saimme tämän lahjoituksen täysin yllättäen ja pyytämättä.

Lahja mahdollistaa asioiden kehittämisen ihan eri tavalla kuin aiemmin. Nyt vain pitää osata käyttää rahat viisaasti, saada koulushakkityötä kunnolla eteenpäin, ja sitä kautta harrastajamäärät kasvuun. Tämä on luonnollisestikin pitkäjänteistä työtä, eikä asioita tapahdu yön yli. Mutta nyt on kaikki edellytykset saada pyörät kunnolla pyörimään.

t. Riikka

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 24 Tammi 2018 00:36
Kirjoittaja Jari Torkkola
TammerJazz kirjoitti: Toivon kuitenkin, että jo ilmitulleet mahdolliset väärinkäytökset tutkittaisiin erittäin tarkoin eikä syyllisiä päästettäisi pälkähästä.
En voi välttyä ajatukselta, että rahan saamisen ajankohta on nyt parempi kuin vaikka vuosi sitten.
Kun pienemmätkin summat houkuttavat ihmisiä ajamaan omaa etua, kannattaa asioita seurata tarkasti.
Avoimuus on hyvä lähtökohta.

Lahjoittajalle kiitos ja kumarrus myös täältä suunnasta.

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 24 Tammi 2018 10:19
Kirjoittaja Panu Laine
Tulevina vuosina täytyy sitten tilinpäätöstietoja lukiessa muistaa, että osa kulutuksesta on "budjetoidusti tämän potin käyttöä", mikä tarkoittaa tämän käytön osalta tilinpäätöksessä "tappiota" viimeisellä rivillä. En ole koskaan keksinyt, miten iloita enemmän tappion tekemisestä, haha.

Leikki leikkinä. Onneksi olkoon, todella hieno juttu suomalaiselle shakille! Myöskin mainiota, että rahan käytön kohdistaminen ja sen valvonta on mietitty kirkkaasti. Ja suurin kiitos viisaasti anonymiteetin suojassa olevalle filantroopille! En voisi kuvitella parempaa siirtoa ;)

t. panu

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lähetetty: 24 Tammi 2018 18:04
Kirjoittaja Simo Torkkola
Kerrassaan upea juttu!
Lahjoituksen käyttötarkoitus ja painotus on hyvä.