Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Shakki Suomessa ja maailmalla
Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 23 Tammi 2018 16:54

Nyt kun tämä keskustelu foorumilla on ollut enemmän näissä ei-niin-putkeen-menneissä talousasioissa, niin välillä hyvin positiivisia uutisia. Suomen Shakkiliitto on saanut erittäin merkittävän rahalahjan (100.000e), ja rahat ovat nyt liiton tilillä ja lahjakirja tallessa toiminnanjohtajalla. Lahjoittaja (suomalainen taho) on erityisesti painottanut, ettei lahjanantajan tietoja tuoda julkisuuteen, ja tätä toivetta kunnioitamme. Alun perin oli puhetta, lahjoittajan toiveesta, ettei asiasta edes erikseen tiedotettaisi. Katsoimme nyt kuitenkin avoimuuden nimissä parhaaksi kertoa tästäkin, ja lahjoittaja antoi siihen siunauksensa.

Lahjakirjassa on otettu kantaa käyttökohteeseen. Tässä sanatarkka lainaus: ”SSL voi käyttää lahjan vapaasti liiton tarkoitusta edistäviin kuluihin. Lahjoittajan toivomus on, että jollakin osalla tuettaisiin Suomen edustusjoukkueiden kuluja mutta pääosin lahjoitus käytettäisiin nuoriso-/koulushakin tukemiseen.”

Olemme perustaneet oman kustannuspaikan, jolle kirjataan vain ja ainoastaan tällä lahjarahalla rahoitettavia laskuja. Näin vältämme sen, että lahjasumma sujahtaisi huomaamatta juokseviin kuluihin. Liiton tulot ja menot täytyy saada tasapainoon, se on ihan keskeinen tehtävä uudella hallituksella. Tällä lahjalla pystymme sitten edistämään joltain osin edustusjoukkueiden toimintaa, ja pääosin lasten ja nuorten asioita. Tämä toki osaltaan poistaa budjetista painetta rahoittaa esim. koulushakkia. Erillisen kustannuspaikan ansiosta pystymme seuraamaan eurolleen miten tätä lahjapottia on käytetty.

Kannattaa muuten lukaista koulushakki.fi sivustolta Sippolan Kain pedagogiikkaharjoittelusta kertova juttu. Meillä on tässä tosi hyviä juttuja käynnissä, ja koulushakkityö saa hyvän startin Kain tekemän työn pohjalta. Lisäksi lahjoituksen myötä meillä on vielä taloudellisiakin edellytyksiä edetä. Tässä suora linkki ko. juttuun:
http://www.koulushakki.fi/shakkipedagog ... uulumisia/

t. Riikka

Avatar
Seppo Karasmäki
Viestit: 293
Liittynyt: 10 Heinä 2010 13:39
Paikkakunta: Helsinki
Seura: KäpSK

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Seppo Karasmäki » 23 Tammi 2018 17:00

Tämäpä on hieno uutinen :)

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 23 Tammi 2018 17:12

Oho! Olipas hyviä uutisia vaihteeksi. Kiitokset tuntemattomalle lahjoittajalle!

Terveisin

J-P Haapasalo

Jouko Lauronen
Viestit: 113
Liittynyt: 02 Elo 2010 09:14
Paikkakunta: Oulainen
Seura: Shakkilaakso ry

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Jouko Lauronen » 23 Tammi 2018 18:09

Olipa yllättävä ja hyvä uutinen! Lahjoituksen yhtenä painopistealueena on koulutus. Ilmoittaudun mukaan seuraavalla tavalla.

Ilmoitan Jokihelmen opistoon (Alue on Haapavesi, Kärsämäki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäntä ja Siikalatva), että aikomukseni on järjestää shakkitoimitsija- ja -tuomarikurssi syksyllä 2018. Pituus voisi olla 4 tai 5 iltaa á 3 tuntia.
Edellytyksenä on, että a) tuleva shakkituomaritoimikunta myöntää allekirjoittaneelle luvan kouluttaa ja pitää tentin sekä b) saa aikaiseksi yhtenäisen koulutusaineiston, jotta etelässä ja pohjoisessa vallitsee samat shakkisäännöt.
Jokihelmen opisto kysyy varmaan tänäkin keväänä, onko Shakkilaaksolla halukkuutta shakkiopetukseen. Kerran kokeiltiin shakin alkeisopetuksen järjestämistä, mutta yritys kaatui osallistujien vähyyteen. Sen sijaan shakkisääntökoulutuksesta on kyselty erikseen. Tunnen jo nyt muutamia mahdollisia uusia Shakkilaaksoon kuulumattomia osallistujia täältä Oulaisista.
Myös lähialueen kerhot Kokkolan ja Oulun väliseltä alueelta tarvitsevat päteviä kurssin käyneitä shakkitoimitsijoita, turnausjohtajia ja shakkituomareita.

Haluan varmuuden pian keväällä 2018, että yhtenäinen koulutusaineisto syntyy viimeistään kesällä 2018. Silloin voisin ilmoittaa opistoon shakkisääntökurssista ja mahdollisuudesta osallistua tenttiin shakkitoimitsijan pätevyyden saamiseksi.

Jouko Lauronen
Opettajakoulutuksen hyväksytysti suorittanut DI ja NA

PS. Voisin olla jollakin tavalla mukana koulutusaineiston teossa. Runkohan on jo olemassa, tarkistuksia varmaan tarvitaan. Ja PowerPoint ja SwissManager ovat jollakin lailla hallinnassa.

Darren_Reed
Viestit: 26
Liittynyt: 22 Heinä 2016 12:25
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-shakki

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Darren_Reed » 23 Tammi 2018 18:37

Hei!

Erittäin hieno uutinen! Kiitos!!

Terveisin

Darren Reed

TammerJazz
Viestit: 34
Liittynyt: 10 Syys 2014 14:47
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja TammerJazz » 23 Tammi 2018 21:44

Vau !!

Itse olen ollut masentunut viimeisimmistä viesteistä, että ajattelin jopa Sipilän sanoin, että "pitäkää tunkkinne".
Mutta taidanpa jopa maksaa lisenssimaksun tältä vuodelta, kun näin hienosti lähtee liiton toiminta uuden hallituksen myötä käyntiin.

Toivon kuitenkin, että jo ilmitulleet mahdolliset väärinkäytökset tutkittaisiin erittäin tarkoin eikä syyllisiä päästettäisi pälkähästä.

Kai Muttilainen
Tammer-Shakin kunniapj.

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 23 Tammi 2018 22:17

Ilman muuta kaikki tarvittavat asiat tutkitaan ja selvitetään, ja niistä myös kerrotaan.

MItä muuten tulee tähän asiaan, niin täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että tämä lahjoitus ei ole millään tavalla uuden (sen enempää kuin vanhankaan) hallituksen ansiota. Kyseessä on ihan puhtaasti lahjoittajan halu tukea suomalaista shakkia, saimme tämän lahjoituksen täysin yllättäen ja pyytämättä.

Lahja mahdollistaa asioiden kehittämisen ihan eri tavalla kuin aiemmin. Nyt vain pitää osata käyttää rahat viisaasti, saada koulushakkityötä kunnolla eteenpäin, ja sitä kautta harrastajamäärät kasvuun. Tämä on luonnollisestikin pitkäjänteistä työtä, eikä asioita tapahdu yön yli. Mutta nyt on kaikki edellytykset saada pyörät kunnolla pyörimään.

t. Riikka

Avatar
Jari Torkkola
Viestit: 111
Liittynyt: 26 Heinä 2010 22:54
Paikkakunta: Tampere
Seura: PSY

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Torkkola » 24 Tammi 2018 00:36

TammerJazz kirjoitti: Toivon kuitenkin, että jo ilmitulleet mahdolliset väärinkäytökset tutkittaisiin erittäin tarkoin eikä syyllisiä päästettäisi pälkähästä.
En voi välttyä ajatukselta, että rahan saamisen ajankohta on nyt parempi kuin vaikka vuosi sitten.
Kun pienemmätkin summat houkuttavat ihmisiä ajamaan omaa etua, kannattaa asioita seurata tarkasti.
Avoimuus on hyvä lähtökohta.

Lahjoittajalle kiitos ja kumarrus myös täältä suunnasta.

Panu Laine
Viestit: 408
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 24 Tammi 2018 10:19

Tulevina vuosina täytyy sitten tilinpäätöstietoja lukiessa muistaa, että osa kulutuksesta on "budjetoidusti tämän potin käyttöä", mikä tarkoittaa tämän käytön osalta tilinpäätöksessä "tappiota" viimeisellä rivillä. En ole koskaan keksinyt, miten iloita enemmän tappion tekemisestä, haha.

Leikki leikkinä. Onneksi olkoon, todella hieno juttu suomalaiselle shakille! Myöskin mainiota, että rahan käytön kohdistaminen ja sen valvonta on mietitty kirkkaasti. Ja suurin kiitos viisaasti anonymiteetin suojassa olevalle filantroopille! En voisi kuvitella parempaa siirtoa ;)

t. panu

Simo Torkkola
Viestit: 101
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Re: Positiivisia uutisia SSL:n taloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 24 Tammi 2018 18:04

Kerrassaan upea juttu!
Lahjoituksen käyttötarkoitus ja painotus on hyvä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 86 vierailijaa