Sivu 1/8

Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 17 Tammi 2018 19:06
Kirjoittaja Joose Norri
Pöytäkirjasta nähdään, että

102 § Muut asiat
Päätettiin hyväksyä Jukka Partasen kirjallinen esitys vaihtaa hänen omistamansa Suomen Shakkikustannus Oy:n osakkeet SSL:n omistamaan IBM-pokaaliin.

Asiantuntematon ensiajatukseni oli, että meniköhän tämä läheskään käypään hintaan. Kuvanveistäjä Raimo Utriainen on aika suuri nimi. Espoon modernin taiteen museolla on suuri kokoelma.

Mutta lisäksi pokaalilla on/oli säännötkin, joista voi lukea esim. SSh 6-7/1981:stä ja 6-7/1987:stä, jälkimmäisestä kuvan kera. Edellisestä (Mikko Markkula):

Nuorten ryhmässä pelattiin ensimmäisen kerran IBM:n lahjoittamasta komeasta kiertopalkinnosta. Tämän arvokkaan palkinnon on tehnyt taiteilijaprofessori Raimo Utriainen ja se noudattelee tyyliltään IBM:n toimitalon ala-aulassa olevaa tyylikästä teosta. Palkinnosta kilpaillaan vuoteen 2000 asti siten, että vuonna 2001 pelataan vuosien 1981-2000 voittajien välinen turnaus, jonka voittaja saa arvokkaan teoksen lopullisesti omakseen."

Nyt maallikolle tulee mieleen, oliko hallituksella oikeutta eli valtaa tehdä mainittu päätös.

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 17 Tammi 2018 22:42
Kirjoittaja Niki Paajala
Tätä kummastelin hieman itsekin, kun pöytäkirjaa taannoin luin. Mainitusta turnauksesta olen lukenut joskus vuosien varrella Suomen Shakista (olisiko ollut jokin 2000-luvun alkupuolen lehti, jossa pitkässä mielipidekirjoituksessa tai manifestissa muun sisällön ohessa kyseltiin turnauksen perään, kun aiottu jakso oli umpeutunut?) sekä mahdollisesti myös Palamaan kokoamasta historiikista.

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 18 Tammi 2018 15:04
Kirjoittaja MikkoKivisto
Samaa itsekin ihmettelen. Muistan vielä hyvin kuinka isäni Kauko Kivistö (silloin Carelcomp) ja Mikko Markkula (IBM) neuvottelivat IBM:n silloisen toimitusjohtajan kanssa kyseisen kiertopalkinnon nuortem SM-kisoihin. Silloin tosiaankin myös sovittiin, että arvokkaan palkinnon saisi lopullisesti omakseen vuosien 1981-2000 voittajien kesken järjestettävän turnauksen voittaja.

Mielestäni tätä sopimusta pitäisi kunnioittaa ja turnaus järjestää. Sille saisi varmaan mukavasti julkisuuttakin vaikka näin jälkijunassakin. Jos turnausta ei saada järjestettyä niin sitten voitaisiin vaikka arpoa palkinto ko. voittajien kesken. Itse en koskaan kyseistä turnausta voittanut joten en ole sikäli asianosainen :)

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 19 Tammi 2018 09:51
Kirjoittaja arto ihaksi
Vähän on tullut kommentteja tämän alueen kysymykseen!? Eikö kukaan hallituksessa silloin olleista muista miten asia kokouksessa meni? Kyllä mielestäni shakkikansa tarvitsee vastauksen Joosen esittämiin kysymyksiin. Ja jos on moka tullut tehtyä, niin ei se varmaankaan korvaamaton ole,..... asia voitaneen korjata. Tietysti joskus on vaikea niellä virhettä. Itselläni ei ole osaa eikä arpaa asiassa, mutta aina silloin tällöin olen kuullut tästä palkinnosta ja pelaamatta jääneestä mestareiden turnauksesta. Selkeintä olisi pelata turnaus pois ja palkinto antaa alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti voittajalle!

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 19 Tammi 2018 13:43
Kirjoittaja Lucifer
Enhän mä prkl ollut koko kokouksessa, mutta asian tosiaan esitteli entinen puheenjohtaja ja hänen mukaansa oli kyse ruostuvasta, pölyttyvästä pokaalista.
Kukaan ei kyseenalaistanut tätä, koska luultiin ettei sillä ollut mitään arvoa.
Vaikea sanoa, onko mitään perusteita pokaalia saada takaisin SSL:n haltuun, koska luovarit on asiasta kai tehty.

Sauli

(Foorumin valvojat poistivat tästä yhden lauseen. T. Pudas)

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 20 Tammi 2018 00:33
Kirjoittaja Joose Norri
Jokainen sopimus on tietysti purettavissa, jos edellytykset täyttyvät.

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 20 Tammi 2018 01:51
Kirjoittaja Risto Tuominen
Alkuperäinen lupaus/sopimus lienee vanhentunut, joten juridisesti uusi sopimus on ollut tehtävissä ja siten pätevä. Moraalisesti olisi kyllä ollut oikein antaa se jollekin nuorten Suomen mestarille vuosilta 1981-2000. Vaikea kyllä ymmärtää miksei tuollaista turnausta saatu aikaiseksi kun se olisi voitu pelata vaikka liiton järjestämänä pienimuotoisena viikonlopputurnauksena.

Maallikkona on vaikea arvioida palkinnon arvoa, mutta ainakin tällaisesta veistoksesta hintana oli 3200 euroa huutokaupassa:

http://www.hagelstam.fi/raimo-utriainen ... 9518ded02b

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 20 Tammi 2018 03:02
Kirjoittaja Fakiiri
Ehdotan, että Shakkihistorialiselle Seuralle myönnetään selvitysmääräraha jostain syystä pitämättä jääneen turnauksen (Joku Muu ei ilmeisesti ole ehtinyt ym. ym.) järjestymättömyyden puutteisiin -> järkyttäviin seuraamuksiin liittyen :D Mistä ja miten löydämme Totuuskomissioon riittävän jäävit jäsenet?
Ehkä tämä on kuitenkinn varminta lähetttää suoraan EU:n kautta YK:hon.

20.01.2018
KTe

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 20 Tammi 2018 11:02
Kirjoittaja Joose Norri
Saamani vinkin perusteella totean, että joko tämä tai hyvin läheinen kaksonen on myyty 14.11. Bukowskin huutokaupassa 4200 Eurolla.

Re: Hallituksen päätös lokakuun kokouksessa

Lähetetty: 20 Tammi 2018 11:08
Kirjoittaja Joose Norri
Ja niin, kun Shakkikustannus lakkautetaan on saatujen osakkeiden arvo oletettavasti nolla.