SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Shakki Suomessa ja maailmalla
Panu Laine
Viestit: 400
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 20 Tammi 2018 22:09

Hei,

Uusi vuosi ja uusi hallitus on selvästikin päässyt käyntiin ja hyvä niin. Myös päätöksiä ja linjauksia on tehty ja foorumilla informoidaan asioista, mikä on hienoa.

Tuomaritoiminnan uudistuminen (toivottavasti ei palata "vain vanhaan") on hyvä juttu ja olin itsekin hallituksen kokousta edeltävänä sunnuntaina tuomarien tapaamisen jälkipuoliskolla mukana. On erittäin tärkeää, että toimintakyky palautetaan: kurssitukset käynnistyvät, nimitykset ovat mahdollisia ja rekisteri toimii, on elin joka voi lausua kiistatilanteissa ja FIDE-yhteydenpito organisoidaan.

Foorumilla kirjoittaminen omalla nimellä - oikein kannatettavaa. Toivottavasti muutos saadaan aikaan nopeasti. Kuten yllä todetaan, puskista huutelu ei johda mihinkään rakentavaan, ja tästä on helppo olla samaa mieltä. Keinoista kuullaan myöhemmin. Toivoisin, että vanhat postaukset eivät katoaisi ainakaan heti.

Kulujen ja tulojen tasapainottaminen on varmaan uuden hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä ja siinä kulujen järkevä kohdistaminen ensiarvoiden tärkeää. Liikkumavaraa on viime vuosina ollut todella vähän, joten hyvät ideat ovat tarpeen. Pienetkin kulusäästöt auttavat. Spnsoriraha tuntuu olevan edelleen tiukassa. Tuo 100v-juhlatapahtuman sponsoriasia on erikoinen - yleisesti lienee oltu siinä käsityksessä, että asia olisi ollut selvä. Kuulemme varmasti lisää asiasta viimeistään kevätkokouksessa - täytyypä tulla paikalle. En tosin löytänyt kevätkokouksen ajankohtaa kilpailukalenterista - toivottavasti ei osu päällekkäin kevään shakkiretkeni (Bangkok Open 13.-22.4.) kanssa. Muistelen kyllä nähneeni ajakohdan jossakin välissä ja se olisi ollut tuon ajanjakson ulkopuolella.

Shakki 4/2017 ilmestyy 2018 puolella, mutta 2017 ilmestyi myös 4/2016 - kuten yllä todetaan - mikä tekee budjetoidut 4 lehteä vuodelle 2017 ja siinä mielessä 2017 kulukuorma on kaiketi kohdallaan näiltä osin. Tämä ei kuitenkaan poista sitä oletettavaa tosiasiaa, että vuonna 2018 pitäisi ilmestyä 5 lehteä (4/2017 ja 1-4/2018), mikä asettanee omat haasteensa vuoden 2018 kuluille. Toinen hiukan harvinaisempi "kulunakki" on Nuorten PM, joka on Suomen järjestelyvuorossa 6 vuoden välein, joten Riikka & hallitus pääsee pureskelemaan tämän kulupotin samaan tapaan kuin itse pääsin nauttimaan tästä "pilleristä" 2012. Onneksi on sentään olympiavuosi, jossa liiton maksettavaksi jää ainoastaan matkat - ei majoituksia, kuten parittomien vuosien joukkue-EM:ssä. Pointtini on, että ulkopuolelta katsottuna ja asioita paremmin tuntematta uskon, että hallitus joutuu katsomaan 2018 erityisen tarkasti kulupuolta. Toivotaan, että liiton likviditeetti on kohtuullisissa kantimissa - eikä minulla ole syytä epäillä sitä. Syyskokouksessa 2018 nähdään sitten aikanaan ensimmäinen uuden hallituksen toimintasuunnitelma ja budjetti ja ensimmäisen vuoden kokemusten perusteella korjausliikkeitä. Stipendien käsittelymuutos palvelkoon tästä ensimmäisenä lupaavana esimerkkinä.

Shakkikustannus Oy lopetetaan tänä vuonna - Chess Events Oy perustettiin viime vuonna. Molemmat liikkeet ovat varmasti hyvin perusteltuja - en epäile sitä - ja kyseessä on jälleen säästöt ja virtaviivaistaminen. Ulkopuolisena voisi esittää kysymyksen, eikö olisi päässyt helpommalla, jos olisi vain vaihtanut Shakkikustannuksen nimeä ja toimenkuvaa? Varmaankaan ei ... mutta tämäkin kysymys kannattanee esittää kevätkokouksessa.

Joka tapauksessa erinomaista, että pyörät pyörivät ja liiton hallituksen ensimmäisestä kokouksesta raportoidun mukaisesti mielestäni oikeaan suuntaan. Toivotan onnea ja tsemppiä tuoreelle hallitukselle, vuosi ei varmasti ole helppo, mutta ehkä sitäkin antoisampi.

Shakkiterveisin,
Panu Laine (voisikohan nimimerkin jo vaihtaa nimeen jotenkin?)

Pekka Pietinen
Viestit: 183
Liittynyt: 07 Marras 2011 15:49
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KäpSK

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Pietinen » 20 Tammi 2018 22:52

PLa kirjoitti:
Ulkopuolisena voisi esittää kysymyksen, eikö olisi päässyt helpommalla, jos olisi vain vaihtanut Shakkikustannuksen nimeä ja toimenkuvaa? Varmaankaan ei ... mutta tämäkin kysymys kannattanee esittää kevätkokouksessa.

)
Tuttua ja "viiltävää" analyysiä taas kerran Panulta. Toivottavasti myös hallituksen jäsenet lukevat Panun postauksen.

Minäkin tosiaan jäin oy-uutisissa ihmettelemään, että miksi piti perustaa kokonaan uusi oy, kun vanhan olisi vain voinut "tuunata" uusiin tarpeisiin. Olisiko silloin säästänyt PRH:n maksujakin? (en tiedä)

Itse en ole kevätkokouksen edustaja, mutta toivottavasti asia siellä selviää kerhojen edustajille. ....

Pekka Pietinen

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 21 Tammi 2018 15:39

Tulojen ja menojen tasapainottaminen on todellakin yksi ihan keskeisistä asioista, kuten Panu osuvasti kirjoittaa. Edellisten vuosien kertymät on nyt koko lailla syöty. Oma tavoitteeni on saada talous takaisin tasapainoon. Toki tässä olemme jo lähtökohtaisesti haastavassa tilanteessa, kun lisenssimaksuissa olemme kiistatta perässä aiempia vuosia, ja kuten Panukin toteaa, nuorten PM-kisat tekevät kohtuullisen ison kulupotin. Vaan kyllä me tästä selviämme, lähdemme nyt hakemaan erillisrahoitusta koulushakille, oli se sitten sponsorituen tai hankeavustuksen avulla. Tämä taas helpottaisi muuten painetta liiton budjetin suhteen.

Mitä tulee viime vuonna tehtyihin päätöksiin uuden osakeyhtiön perustamisesta, niin luonnollisesti yksi ratkaisu olisi ollut vain nimetä Suomen Shakkikustannus Oy uudelleen. Se toki ei ole 100 prosenttisesti liiton omistaja yhtiö, mikä tuo omat kommervenkkinsä. Luulen että tämä on ollut taustalla uuden yhtiön perustamisessa. Osaltani tämä on kuitenkin puhdasta spekulointia, kun en ole ollut mukana niissä keskusteluissa. Niin tai näin, Chess Events Oy on perustettu, ja nyt yritän/yritämme selvittää mihin sitä kannattaa hyödyntää. Kevätkokouksessa meillä toivottavasti on paikalla edustava otos entisiä ja nykyisiä hallituksen jäseniä, niin saamme vastaukset shakkiyhteisöä vielä siinä vaiheessa mahdollisesti arveluttaviin kysymyksiin. Niin ja sen kevätkokouksen ajankohta on sunnuntai 29.4.

Nyt vain katse eteenpäin, talous kuntoon ja lisää harrastajia shakin pariin! Jos jokainen lisenssipelaaja saisi yhden uuden kaverin mukaan, ja maksamaan lisenssin, olisi meillä ihan eri edellytykset tehdä kehitystä kuin tällä hetkellä. Eli ei muuta kuin jäsenhankintaan joka rintamalla, olisi oma toiveeni ;)

t. Riikka

Tasapeli
Viestit: 107
Liittynyt: 09 Syys 2011 18:31
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Tasapeli » 21 Tammi 2018 18:31

Riikka Wulff kirjoitti:olemme jo lähtökohtaisesti haastavassa tilanteessa, kun lisenssimaksuissa olemme kiistatta perässä aiempia vuosia
Ehdottaisin nöyrtymistä ja aloittaa lähettämään niitä mainittuja tilisiirtolomakkeita niille, jotka eivät ole vielä maksaneet. Jos postimerkki + kuori maksaa 1,5e ja yksi kuudestakymmenestä maksaa, niin pääsee jo omilleen.

Shakki eroaa monista muista lajeista siinä, että harrastaa voi täysin netissä. Pelata milloin itselle sopii, vastaustajia löytyy ympäri maailman, ei edes maksa. Lisenssijärjestelmä ei siksi enää tänäpäivänä toimi, siis vanhentunut. Tavallinen harrastaja ei tarvitse liittoa (lisenssiä) mihinkään.

Nykyinen suomisport ratkaisu vain eristää joukkoa muista. Ja ilmeisesti myös tätä keskustelua ollaan sitomassa lisenssiin, eli kukaan harrastusta aloittava ei jatkossa pääse mukaan, ei voi edes kysyä mitään, maksamatta. Shakkiharrastuksen tulee olla avointa kaikille.

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 21 Tammi 2018 19:48

Keskustelua ei olla sitomassa lisenssiin, eli jatksosakin kuka tahansa voi kirjoittaa liiton keskustelupalstalla. Se vain tapahtuu omalla nimellä, ei pelkällä nimimerkillä.

Voi olla että jossain vaiheessa on tarpeen lähettää muistutuskirjeet lienssimaksusta, kehotuksella käydä maksamassa lisenssi Suomisportissa. Kuten muissa keskusteluketjuissa asiaa on kommentoitu, meillä oli hyvät syyt siirtyä käyttämään Olympiakomiten ylläpitämää rekisteriä. Teemme sekä liitoissa että jäsenseuroissa parhaamme varmistaaksemme, että tavalla tai toisella kaikki halukkaat saavat sen lisenssin maksettua, ja saamme heidän tietonsa myöskin Suomisportiin. Keinoja on kuitenkin monia.

t. Riikka

Tasapeli
Viestit: 107
Liittynyt: 09 Syys 2011 18:31
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Tasapeli » 21 Tammi 2018 20:49

Riikka Wulff kirjoitti:Keskustelua ei olla sitomassa lisenssiin, eli jatksosakin kuka tahansa voi kirjoittaa liiton keskustelupalstalla.
Siinä tapauksessa en ymmärrä miksi tätä foorumia ollaan sulkemassa ja tilalle tulossa jokin uusi alusta, josta ei ole mitään tietoa. Viittaan keskusteluun: "Shakkifoorumin keskustelut omiin nimiin"

Mikael Nouro
Viestit: 18
Liittynyt: 12 Heinä 2010 23:59
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Garde

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Mikael Nouro » 22 Tammi 2018 01:34

Riikka Wulff kirjoitti:Ei ollut sopimusta. Valitettavasti.
Keskustelun velloessa IBM:n pystin ympärillä tämä on jäänyt vähemmälle huomiolle. On huomattava, että tämä tieto(?) sopimuksesta tuotiin shakkiväen keskuuteen juuri ennen tiukaksi povattua vaalia. Olisi mukava saada asiasta lisää tietoa, ennen kuin spekulaatiot riistäytyvät käsistä.
Eräs herrahan on järjestelmällisesti aina juuri vaalien alla antanut kaikenlaisia katteettomia lupauksia (vihje: nimikirjaimet KNI).

Risto Tuominen
Viestit: 150
Liittynyt: 22 Syys 2010 23:07
Paikkakunta: Turku
Seura: TuTS

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Risto Tuominen » 22 Tammi 2018 12:06

mnouro kirjoitti:
Riikka Wulff kirjoitti:Ei ollut sopimusta. Valitettavasti.
Keskustelun velloessa IBM:n pystin ympärillä tämä on jäänyt vähemmälle huomiolle. On huomattava, että tämä tieto(?) sopimuksesta tuotiin shakkiväen keskuuteen juuri ennen tiukaksi povattua vaalia. Olisi mukava saada asiasta lisää tietoa, ennen kuin spekulaatiot riistäytyvät käsistä.
Eräs herrahan on järjestelmällisesti aina juuri vaalien alla antanut kaikenlaisia katteettomia lupauksia (vihje: nimikirjaimet KNI).
Herää kysymys oliko luvatulla sponsorirahalla yhteyttä Suomen vaalikäyttäytymiseen tulevissa Fiden puheenjohtajavaaleissa?

Leo Peltola
Viestit: 11
Liittynyt: 24 Syys 2014 17:16
Paikkakunta: Vantaa
Seura: Gambiitti

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Leo Peltola » 22 Tammi 2018 13:58

Lainaus:
"Liitto tulee tekemään tappiollisen tilikauden myös 2017.
Nyt onkin erityisen tärkeää saada tulot ja menot tasapainoon,
ja katsoa huolella mihin panostamme.
Vierumäen turnaus teki isohkon tappion, kun suurinta,
syyskokouksessakin mainittua sponsorirahaa ei koskaan saatu,
mutta kulut toteutuivat oletuksella että tuo raha liitolle saadaan."


En nyt halua verta kentälle, enkä oikein välittäisi sitä kaivaa omasta nokastanikaan,
mutta puutunpa kuitenkin keskusteluun.

Mikä tai kuka mahtaa olla sellainen sponsori, joka maksun ajan tullen haihtuu olemattomiin,
ellei sitten peräti ulkoavaruuteen.
Kyllä sellaisen "sponsorin" nimi olisi syytä olla tiedossa, että osattaisiin jatkossa kiertää kaukaa.

Vähän ikävän varjon tämä asia heittää myös heihin,
jotka ovat tällaisen virtuaalisponsorin olemassa oloa uskotelleet.

Ehkä taustalla on kuitenkin vain sinisilmäinen toiveajattelu,
joka on inhimillistä ja siten anteeksiannettavaa.

t. LP

Jaaha...
Toisessa ketjussa jo lyötiinkin nimi pöytään.

Mika Lako
Viestit: 51
Liittynyt: 12 Marras 2014 05:41
Paikkakunta: Helsinki

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Mika Lako » 22 Tammi 2018 16:57

Risto Tuominen kirjoitti:
mnouro kirjoitti:
Riikka Wulff kirjoitti:Ei ollut sopimusta. Valitettavasti.
Keskustelun velloessa IBM:n pystin ympärillä tämä on jäänyt vähemmälle huomiolle. On huomattava, että tämä tieto(?) sopimuksesta tuotiin shakkiväen keskuuteen juuri ennen tiukaksi povattua vaalia. Olisi mukava saada asiasta lisää tietoa, ennen kuin spekulaatiot riistäytyvät käsistä.
Eräs herrahan on järjestelmällisesti aina juuri vaalien alla antanut kaikenlaisia katteettomia lupauksia (vihje: nimikirjaimet KNI).
Herää kysymys oliko luvatulla sponsorirahalla yhteyttä Suomen vaalikäyttäytymiseen tulevissa Fiden puheenjohtajavaaleissa?

Olisi syytä kertoa, miltä taholta tämän sponsorirahan piti tulla ja kuinka suuri luvattu summa oli?

Tämä Vierumäen Suomi100 shakkitapahtuma oli muutenkin hieman outo, joten ihmetyttää, jos se järjestettiin ilman sitovia sponsorisopimuksia.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 55 vierailijaa