Hanki lisenssi - pelaa ja tue kotimaista shakkitoimintaa!

Shakki Suomessa ja maailmalla
Kristian Aura
Viestit: 38
Liittynyt: 16 Tammi 2016 11:28
Paikkakunta: Helsinki
Seura: HSK

Re: Hanki lisenssi - pelaa ja tue kotimaista shakkitoimintaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kristian Aura » 19 Joulu 2017 19:13

No niin. Nyt olemme jälleen shakkikeskustelun ytimessä.
Hienoa!

Aleksi Olander
Viestit: 372
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Hanki lisenssi - pelaa ja tue kotimaista shakkitoimintaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 19 Joulu 2017 22:45

Kuten jo aiemmin on sanottu, meidän nykyinen lisenssirekisterimme ei täytä esimerkiksi ministeriön vuodesta 2019 vaatimia kriteerejä eikä muita tietosuojakriteerejä. Eli oli "pakko" siirtyä pois vanhasta systeemistä. Pakko on hieman huono sana, sillä uusi rekisteri on kaikin puolin vanhaa manuaalisesti toimivaa rekisterihirviötä parempi.

Toivomme tietysti ettei kukaan jätä lisenssiään hankkimatta uuden järjestelmän takia. Meillä ei kuitenkaan ole a) resursseja tai b) mitään järkeä alkaa rakentamaan omaa lisenssirekisteriä, kun Olympiakomitea tällaisen palvelun on tuottanut. Täysin varmaa on, ettei mikään kotitekoinen rekisteri ainakaan turvallisempi tai parempi olisi kuin Suomisport.

alibaba
Viestit: 33
Liittynyt: 12 Syys 2017 09:39
Paikkakunta: Espoo

Re: Hanki lisenssi - pelaa ja tue kotimaista shakkitoimintaa

Lukematon viesti Kirjoittaja alibaba » 20 Joulu 2017 09:22

Vaikuttaa siltä, että pyrkimys on kova tuolla suomisportissa. Ongelmana on vain se, että hyvät ja kovat pyrkimykset eivät aina riitä. Joka paikassa, myös netissä, "pyritään" saada jos minkäkin rekisteröinnin yhteydessä käyttäjältä sellaisia tietoja, joita he eivät oikeasti tarvitse. Eikö kenestäkään tunnu arveluttavalta jakaa tärkeimpiä tietoja itsestään, leväperäisesti? Varsinkin sellaiseen paikkaan, jonka turvallisuudesta vielä ei ole varmuutta. Minua ei ainkaan lohduta sellainen tilanne, jossa hyvistä pyrkimyksistä huolimatta tapahtuu omien tietojen leviäminen väärien ihmisten käsiin. Ehdotankin, että ainakin vanha verkkopankkijärjestelmä on edelleen käytössä ensi vuonna, rinnakkain, uuden järjestelmän kanssa. Mikäli tämä tuntuu aivan ylivoimaiselta toteuttaa, niin sitten pitää vaan siirtää lisenssimaksuja vuodella. Olisihan se toki harmi, että tällä tavalla joutuisi varmistamaan järjestelmän turvallisuus, mutta se olisi pieni hinta oikean vahingon rinnalla.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ja 68 vierailijaa