Virallinen koulushakkityö ryhmä starttaa nyt!

Shakki Suomessa ja maailmalla
Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Virallinen koulushakkityö ryhmä starttaa nyt!

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 13 Joulu 2017 08:01

Kerroin marraskuun alkupuolella täällä Foorumilla, että perustimme epävirallisen koulushakkityöryhmän. SSL:n hallitus hyväksyi eilen yksimielisesti koulushakkityöryhmän organisoitumisen, vision ja keskeiset tekemiset, eli ryhmä ei ole enää epävirallinen, vaan hallituksen siunaama ja siten virallinen, kuten Laurikin jo kirjoitti omassa postauksessaan. Tässä vielä tarkemminkin aiheesta, niille joita se kiinnostaa.

Mukaan työryhmään ovat voineet (ja voivat jatkossakin) liittyä kaikki koulushakista kiinnostuneet henkilöt, jotka ovat valmiita antamaan jonkun panoksen koulushakkityön eteen. Ryhmän pääasiallinen kommunikointiväline on suljettu ryhmä Facebookissa. Työryhmän vetäjänä toimii Kai Sippola ja varainhankinnasta vasta Antti Aalto. Muuten ryhmän rooli on toimia asiantuntijajoukkona, joiden osaamista ja tekemistä hyödynnetään aina tarpeen mukaan, puheenjohtajan näkemyksen mukaan. Ryhmään voi liittyä ja siitä voi jäädä myös pois koska vain. Tarkoitus on että koulushakkityö olisi mahdollisimman matalan kynnyksen toimintaa, jotta meillä olisi aina tarpeen mukaan mahdollisimman paljon vapaaehtoisia mukana edistämässä yhteistä shakkiasiaamme.

Koulushakkityön visiona on että jokainen Suomessa koulua käyvä oppilas pääsisi kokeilemaan shakkia ja kokemaan iloa, oivaltamisia ja onnistumisia shakin parissa. Tämän eteen lähdetään nyt tekemään töitä Kaitsun johdolla. Ryhmä määritteli ja hallitus hyväksyi kolme keskeistä taistelua, missä täytyy onnistua, jotta kuljemme kohti visiota:

1. Määrän ja laadun huomattava kasvattaminen
- shakin harrastamista edistävien yhteistyöorganisaatioiden (koulut, ip-toimintaa järjestävät tahot, seurakunnat jne.) määrän kasvattaminen – organisaatiokohtainen räätälöinti mitä yhteistyö tarkoittaa (iltapäivätoiminta, shakkia oppitunneilla, koulunkäynnin ohjaajat opettamassa, koulukerhot jne.)
- positiivinen brändikuva shakista (viestintä) sekä selkeät kärkituotteet
- shakkipedagogiikan menetelmien levittäminen laajasti, asioiden tuotteistaminen niin että koulujen on helppo ”tarttua” shakkiin (koulutukset ja materiaalit)

2. Uskottava pelaajan polku - koulushakissa aktiivista toimintaa jokaisessa segmentissä
- Varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä koulukerhoissa
- Liukuma koulushakista junnushakkiin - palveluiden muotoilu kuntoon lasten näkökulmasta, seuratoiminnan ja koulushakin yhtymäkohta (junnushakki ja koulushakki)
- Juniorishakin markkinointi koulushakissa toimiville (Junnushakki)

3. Rahoitus kuntoon
- OPH, ELY-keskus, hankerahoitus, sponsorit, säätiöt, lahjoittajat

Näillä askelmerkeillä lähdetään nyt eteenpäin. Ja kuten sanottua, ryhmää johtaa Kai Sippola, joten jatkossa koulushakkiviestintä tulee enimmäkseen hänen kauttaan. Toki liiton tulevana puheenjohtajana teen itsekin kaikkeni sen eteen, että ryhmällä on kunnolliset toimintaedellytykset, ja koulushakkityö edistyisi jouhevasti.

t. Riikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 60 vierailijaa