Shakkiliiton hallituksessa 12.12. käsiteltyä

Shakki Suomessa ja maailmalla
Lauri Kangas
Viestit: 137
Liittynyt: 27 Heinä 2010 13:01
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Pässi

Shakkiliiton hallituksessa 12.12. käsiteltyä

Lukematon viesti Kirjoittaja Lauri Kangas » 13 Joulu 2017 00:26

Moi!

Shakkiliiton hallitus kokoontui tänään (mitä ilmeisimmin) vuoden viimeiseen kokoukseensa. Mukana kutsuttuna oli totuttuun tapaan toki myös ensi vuoden uudet hallituksen jäsenet. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:
  • Hyväksyttiin Riikka Wulffin tekemä esitys (viralliseksi) koulushakkityöryhmäksi: työryhmän puheenjohtajana toimii Kai Sippola ja varainhankinnasta vastaavana henkilönä Antti Aalto. Ryhmään voi liittyyä kuka tahansa ja siitä voi poistua koska vain, tarkoituksena on tehdä koulushakkityöstä mahdollisimman matalan kynnyksen toimintaa. Hyväksyttiin myös esitys työryhmän toimintasuunnitelmaksi.
  • Keskusteltiin Shakkikustannus Oy:n Osmo Kaila -kirjaprojektin tilanteesta sekä uusittiin vuosi sitten tehty päätös, että Shakkikustannus Oy:lle myönnetään 5000 euron laina kirjan kustantamiseen.
  • Valittiin vuoden shakinpelaaja. Valitun pelaajan poikkeuksellinen menestys SM-kisoissa jo nuorella iällä todettiin shakillisesti vuoden parhaaksi suoritukseksi, joten valittiin yksimielisesti vuoden pelaajaksi Teemu Virtanen.
  • Keskusteltiin hallitukselle saapuneesta kirjelmästä, joka koski tuomaritoimintaa eräässä lähiaikoina pelatussa turnauksessa. Päätöksentekomateriaali (tuomarin vastine ym. ) saatiin hallitukselle niin myöhäisessä vaiheessa, että asiaa ei otettu tässä kokouksessa käsittelyyn. Tämän jälkeen keskusteltiin yleisemminkin kotimaisen tuomaritoiminnan tilasta ja sen kehittämisestä (koskien mm. tuomareiden ohjausta, jatkuvaa koulutusta, tuomareiden valvontaa, arvojen myöntämistä ja kurinpitoa). Mahdolliset kehittämistoimenpiteet jäävät uuden hallituksen valmisteltaviksi.
  • Käsiteltiin Vierumäen Suomi 100 -juhlaturnauksen lopputulemia ja pelaajilta saatua palautetta. Pelaajilta saatiin palautelomakkeen kautta huikean paljon palautetta ja kehittämisideoita, kiitos niistä jokaisesta! Keskusteltiin veljeskansaottelun tulevaisuuden näkymistä (mm. Viro on kertonut pyrkivänsä järjestämään vastaavan veljeskansaottelun vuonna 2018).
Tämä on (mitä ilmeisimmin) viimeinen postaukseni shakkifoorumille näissä merkeissä, joten puolestani kiitokset kaikille tarkkaavaisille lukijoille mielenkiinnostanne. Tiedotus liiton toiminnasta varmastikin jatkuu myös tulevaisuudessa, ja toivottavasti se löytää entistä useampia kanavia tavoittaa teidät liiton päätöksistä kiinnostuneet shakkivaikuttajat =)

Samalla päättyy myös seitsenvuotinen taipaleeni liiton hallituksessa, ja tämä matkani kanssanne, arvoisa shakkiväki, on ollut todella mielenkiintoinen. Loppuvuoden aikana olen saanut aivan valtavan määrän kannustusviestejä eri kanavia pitkin, ja erilaisia pyyntöjä tulevaa koskien. Nöyrimmät kiitokseni teille jokaiselle positiivisista viesteistänne, ihanat ihmiset!

t. Lauri
SSL vpj

Pekka Pietinen
Viestit: 178
Liittynyt: 07 Marras 2011 15:49
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KäpSK

Re: Shakkiliiton hallituksessa 12.12. käsiteltyä

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Pietinen » 13 Joulu 2017 16:02

Lauri Kangas kirjoitti:Moi!

Shakkiliiton hallitus kokoontui tänään (mitä ilmeisimmin) vuoden viimeiseen kokoukseensa. Mukana kutsuttuna oli totuttuun tapaan toki myös ensi vuoden uudet hallituksen jäsenet. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:
  • Tämän jälkeen keskusteltiin yleisemminkin kotimaisen tuomaritoiminnan tilasta ja sen kehittämisestä (koskien mm. tuomareiden ohjausta, jatkuvaa koulutusta, tuomareiden valvontaa, arvojen myöntämistä ja kurinpitoa). Mahdolliset kehittämistoimenpiteet jäävät uuden hallituksen valmisteltaviksi.

    t. Lauri
    SSL vpj
Kiitokset Laurille postauksesta ja informaatiosta, niin tämän kertaisen kuin myös kaikkien aiempien julkaisujen osalta!

Tuohon tuomaritoiminnan tilanteeseen liittyy olennaisesti Timo Munukan alullepanema hanke mahdollisen erillisen Shakkituomariyhdistyksen perustamiseksi. Timo on lähettänyt asiasta viestiä laajalla jakelulla shakkituomarin arvon omaaville. Tammikuun shakinpäiväksi on suunniteltu asiaan liittyvää kokousta, jossa mahdollisesti päätetään uuden yhdistyksen perustamisesta.

Sitä ennen olisi mielenkiintoista kuulla liiton uuden hallituksen näkemyksiä tuomaritoiminnan organisoimisesta jatkossa. Onko hallitus esim. aikeissa palauttaa aiemman shakkituomaritoimikunnan, jonka nykyinen hallitus "epähuomiossa" ja perustelematta lakkautti, mikä on sittemmin yleisesti todettu huonoksi päätökseksi (mm. syksyllä pidetyssä shakkituomarien info-tilaisuudessa tältä osin vallitsi käsittääkseni yksimielisyys).

Minusta tuntuisi jotensakin järkevältä, että Suomen shakkituomaritoiminta organisoitaisiin shakkiliiton yhteyteen eikä olisi tarpeen perustaa sitä varten erillistä itsenäistä uutta yhdistystä.

Keskustelua asiasta kaivaten
Pekka Pietinen
"national arbiter"

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Shakkiliiton hallituksessa 12.12. käsiteltyä

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 13 Joulu 2017 19:27

Omalta osaltani totean tässä vaiheessa tuomariasioista vain sen, että näen tämän asian erittäin tärkeänä, ja heti alkuvuodesta meidän täytyy löytää toimiva ratkaisu. Sekä tuomariyhdistys että shakkitoimikunnan palauttaminen ovat mielestäni hyviä vaihtoehtoja. Olen vielä opetteluvaiheessa, mutta sen perusteella mitä olen keskustellut ja kuullut, on meillä akuutti ongelma. Oleellista on löytää ratkaisu, johon tuomarit ovat tyytyväisiä, jolla saamme kasvatettua tuomareiden määrää, ja jonka ansiosta asiat menevät hyvässä yhteistyössä eteenpäin. Itselleni ei ole oleellista se kuka toimintaa johtaa tai missä muodossa se tapahtuu, pääasia on että meillä on yhteistyö- ja toimintakykyinen tuomarikunta, jonka määrä kasvaa.

Vuoden ensimmäinen hallitus kokoontuu 16. tammikuuta. Tätä ennen on sopivasti ollut tuo 14.1 istunto, jonka pohjalta tiedämme mitä tuomarit ovat yhdistyksen suhteen päättäneet. Mikäli yhdistystä ei perusteta, tarvitsemme, ymmärtääkseni, väistämättä tuomaritoimikunnan. Sen kokoon ja toimintamalliin tarvitaan sitten perusteltuja näkemyksiä. Omalta osaltani en pidä sitä yhdistystäkään ollenkaan huonona vaihtoehtona, mikäli se on tuomareiden yhdessä perustama ja päättämä.

Asiat voi saada toimimaan monella tavalla. Pääasia on että meillä perusteltu yhteinen näkemys siitä miten ne laitetaan toimimaan. Tässä käännän katseeni tuomareihin, ja toivon että sillä porukalla löytyy yhteistyöhengessä porukan yhteinen ratkaisu. Kompromisseja varmasti tarvitaan, mutta parasta olisi että ne syntyisivät tuomariporukalla, ei esimerkiksi hallituksen toimesta. Asiantuntijuus tässä on kuitenkin tuomareilla. Korostan myös että toivon näkeväni kasvavan tuomarimäärän, ja polun houkutella myös nuoria näihin tärkeisiin tehtäviin.

Summa summarum. Asia on erittäin tärkeä ja tarvitsemme ratkaisun, mutta sen itse ratkaisun suhteen olen avoin. Yhteistyö on avainasia.

t. Riikka

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Aleksi Olander, Antti Koskinen ja 61 vierailijaa