Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Shakki Suomessa ja maailmalla
VJJJ

Re: Ensi vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja VJJJ » 05 Tammi 2018 21:45

VJJJ kirjoitti:Ei tämä SuomiSportin käyttäminen minultakaan ihan ongelmitta ole onnistunut. Yritin eilen seurakäyttäjän ominaisuudessa maksaa muutaman seurani jäsenen lisenssin, mutta ainakin eilen prosessi tyssäsi tietojen ja/tai yrityksen puutteeseen. Olin varautunut sillä, että pelaajan henkilötunnukset minulla olivat, mutta en ollut muistanut / huomannut, että sinne vaadittiin tämän lisäksi vielä osoite ja sähköposti / puhelinnumero. Lähinnä kai oma vika, mutta ei tätä nyt liiankaan helpoksi ole tehty.
Uusi yritykseni tuotti nyt äsken tulosta ja onnistuin seurakäyttäjän ominaisuudessa maksamaan muutaman oman seurani iäkkäämmän pelaajan lisenssin. Tällä kertaa minulla oli lähes kaikki saatavilla olevat tiedot pelaajista ja heidän olinpaikastaan, mutta siltikin yksi ongelma vielä tuli eteen. Kun seurakäyttäjänä lisäsin uuden "liikkujan" järjestelmään häneltä vaadittiin pakollisesti myös sähköpostiosoitetta, jota kaikilta pelaajilta ei luonnollisesti löytynyt. En keksinyt ongelmaan muuta ratkaisua, kuin ruksittaa kentän, jossa todettiin "liikkujan" olevan alaikäinen ja ettei hänelle ole omaa sähköpostiosoitetta. No, alaikäisiä nämä "liikkujat" eivät varsinaisesti ole, mutta muutakaan keinoa en keksinyt tuon kiertämiseen. Kaipa tuota tietokantaa mahdollisesti hyödyntävät ihmiset ymmärtävät vaikka henkilötunnuksen perusteella, että lapsesta ei todellisuudessa ole kysymys. En kuitenkaan seurakäyttäjän näkökulmasta antaisi aivan varauksetonta kiitosta järjestelmän toimivuudelle; suhteellisen hankala ja pitkällinen prosessi noiden lisenssien maksaminen kokonaisuudessaan oli.

Tässä vaiheessa vuotta on tietysti vielä turha spekuloida uudistuksen vaikutusta lisenssien ostaneiden määrään, mutta myöhemmin kun jotain järkevää vertailua on mahdollista tehdä, niin niitä olisi mielenkiintoista kuulla. Luulisi ainakin, että liitossa näihin tilastoihin lienee järkevä paneutua.

IVa
Viestit: 6
Liittynyt: 24 Helmi 2011 20:56
Paikkakunta: Helsinki
Seura: HSK

Re: Ensi vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja IVa » 05 Tammi 2018 22:04

Tässä on kysymys kahdesta eri asiasta, kyvyttömyys ja haluttomuus.

Osa ei osaa ja miksi heidän pitäisikään: https://yle.fi/uutiset/3-9989190

Haluttomuus tarkoittaa taas sitä, että osa ei hyväksy esim. henkilötunnuksen antamista taas yhteen järjestelmään, jossa sen käytölle ei ole mitään oikeaa perustetta.

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Ensi vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 06 Tammi 2018 14:15

Hieno juttu VJJJ että sait maksun onnistumaan, ja kiitos että jaksoit yrittää uudelleen. Näin vähän jälkijättöisesti tuli mieleen*, että meidän olisi kannattanut luoda yksi yhteinen sähköpostiosoite, tyyliin lisenssinostajat@shakkiliitto.fi, jota olisi sitten voinut käyttää jos pelaajalla ei ole sen enempää sähköpostiosoitetta kuin matkapuhelinnumeroakaan. Tällöin olisimme myös näppärästi nähneet kuinka monella pelaajalla tilanne on ollut se, ettei löydy mailia eikä kännykkää. Harmi että tuli mieleen vasta nyt, mutta mietitään tätä sitten ensi vuotta silmällä pitäen uudelleen, hyvissä ajoin.

Tulemme ilman muuta paneutumaan tilastoihin, katsomaan tarkkaan miten paljon tämä muutos lopulta vaikutti, ja luonnollisesti myös kertomaan siitä. Fakta on se että tässä vaiheessa olemme selvästi perässä viime vuotta, lisenssejä on lunastettu huomattavasti vähemmän. Eli kyllä tämä muutostilanne näkyy, sitä on turha kiistää. Uskon ja toivon että tilanne muuttuu, kun jaksamme yhdessä viedä tätä eteenpäin. Hyödyt Suomisportiin siirtymisestä ovat kuitenkin isot. Niistä on tällä foorumilla kerrottu useaan otteeseen, joten en ala enää toistella samoja tarinoita.

Haluttomuus käyttää Suomisportia on tosiaan eri asia kuin kyvyttömyys. Siihen meillä ei sen suurempia lääkkeitä ole, kun faktat on täällä jo kerrottu, ja kuten todettua, päätökset on tehty huolellisen harkinnan jälkeen, demokraattisesti valitun hallituksen toimesta, ilman yhtään eriävää mielipidettä.

Edelleen esitän toiveen että autetaan porukalla kaikkia, jotka apua tässä lisenssiasiassa tarvitsevat!

t. Riikka
*Jälkikäteen lisäys tähän postaukseeni. Eihän tuo yksi sähköpostisoite luonnollisestikaan olisi toiminut, koska se on yksilöivä tieto sekin. Joten palaamme siihen että sähköpostitilin voi luoda maksutta, jos ei sitä, tai matkapuhelinta, tosiaan ole. Liitolle olisi varsin arvokas tieto kuinka monta sellaista lisenssinostajaa meiltä löytyy, joilla ei kumpaakaan näistä ole.

Marko Tauriainen
Viestit: 583
Liittynyt: 26 Touko 2010 17:20

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Marko Tauriainen » 08 Tammi 2018 06:40

Suomisporttiin on nyt saatu kielivaihtoehdoiksi myös ruotsi ja englanti. Näihin pääsee etusivulla www.suomisport.fi yläpalkin valikosta Kieli. Nyt siis myös muut kuin suomenkieliset pääsevät hankkimaan lisenssinsä tuota kautta.

alibaba
Viestit: 33
Liittynyt: 12 Syys 2017 09:39
Paikkakunta: Espoo

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja alibaba » 08 Tammi 2018 16:55

Mitenkäs tuo paperimaksaminen, lisämaksuineen, toimii? Siitä ei tainut olla ohjetta Markon antamassa lisenssi-info linkissä.

Petri Pitkänen
Viestit: 249
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 08 Tammi 2018 17:02

sieltä se löytyy maksautavan valinnasta niin kuin muutkin maksutavat

arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 08 Tammi 2018 19:09

No niin 90e sijoitettu eli pelioikeus vuodelle 2018 maksettu. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä tulee huomaamaan sen tappion karvaan kalkin merkeissä!! :D Tietysti, jos pelaat tarpeeksi hyvin voi tuloksena olla myös tasapeli ja äärimmäisen harvoin toivottavasti häviö minulle!? HYVÄÄ UUTTA 2018 VUOTTA KAIKILLE SHAKKAAJILLE!!!

VJJJ

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja VJJJ » 08 Tammi 2018 19:46

Ääneen pohdintaa: Tässä ketjussa on mielestäni todettu useaan otteeseen, että Suomisporttiin riittää se, että pelaajalla on sähköpostiosoite tai kännykkänumero (oman rekisteröitymisen perusteella en osaa sanoa, onko todella näin, koska itse annoin molemmat). Kuitenkin seurakäyttäjänä lisätessäni pelaajia minulta vaadittiin sekä sähköpostiosoitteen että kännykkänumeron antamista enkä todella voinut jättää toista kenttään täyttämättä paitsi "valehtelemalla", että pelaaja on alaikäinen. Onkohan todella niin, että tuossa on eroa siinä hoitaako pelaaja itse asiointinsa vai tekeekö sen seurakäyttäjä? Vai olinko vain niin sokea ja kädetön, että en onnistunut tuota vain hoitamaan elegantimmin vaikka se olisikin ollut mahdollista?

Darren_Reed
Viestit: 26
Liittynyt: 22 Heinä 2016 12:25
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-shakki

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Darren_Reed » 09 Tammi 2018 10:00

Hei!
Yksi ongelmä on että en voi ostaa tytärpuolen lisenssi koska hänen isänsä on jo luonut profiili hänelle Suomisportissa ja en voi itse luoda toinen profiili.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Tämän vuoden lisenssit Suomisportissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 09 Tammi 2018 11:40

Tämä ketju on erinomainen esimerkki siitä, miten IT-alalla harvoin ajatellaan loppuasiakkaan näkökulmaa lainkaan.

Tyypillinen suomalaisen IT-talon appi on suunniteltu diplomi-insinöörin käytettäväksi.

Itsekin syyllistyn tähän harvasen projekti. On IT-kehittäjänä aivan helvetillisen vaikea eläytyä tavallisen ihmisen saappaisiin. Siksi ymmärrystä myös Vincitin (palvelun kehittäjä) suuntaan.

Palautetta havaituista epäkohdista voi lähettää myös suoraan Vincitille. Se on aina IT-alalla juhlan paikka kun joku oikea käyttäjä eksyy - luultavasti vahingossa - antamaan suoraa palautetta.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 101 vierailijaa