Kokemuksia shakin harrastamisen hyödyistä

Shakki Suomessa ja maailmalla
ksippola
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Kesä 2015 11:25
Paikkakunta: Sippola
Seura: KurVi

Kokemuksia shakin harrastamisen hyödyistä

Lukematon viesti Kirjoittaja ksippola » 20 Marras 2017 18:27

Yleisesti puhutaan paljon shakin harrastamisen kehittävistä vaikutuksista ja hyödyistä. Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisia omakohtaisia kokemuksia shakkia harrastavilla on aiheesta. Kaikki kokemukset ovat arvokkaita ja kiinnostavia. Voit kertoa kokemuksistasi tässä ketjussa tai vaihtoehtoisesti laittaa viestiä myös yksityisesti. Kerro samalla kuinka pitkään olet shakkia pelannut ja mikä lajissa kiehtoo. Kertomanne kautta saan toivottavasti uusia ajatuksia ja näkökulmia kehittämistyöhöni.

Terv. Shakkiliiton pedagoginen harjoittelija
kai.sippola ( a ) shakkiliitto.fi

Jari Järvenpää
Viestit: 716
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Kokemuksia shakin harrastamisen hyödyistä

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 20 Marras 2017 19:29

Hyötynä on shakissa, että se yhdistää esim. eri ikäisiä ihmisiä, jolloin on helpompaa tutustua. Toisaalta koen myös, että se erottaa. Kaikki eivät aina ymmärrä, jos shakinpelaaja pelaa monessa viikonlopputurnauksessa eikä ole tavoitettavissa. Osa ihmisistä kun haluaa nähdä viikonloppuisin. Ihmisiä erottaa myös seuraava asia: shakin esteettisyyden tajuaminen tai tajuamattomuus.

Shakkia oon pelannu 10-vuotiaasta lähtien eli 26 vuotta. 15-vuotiaana vasta pelasin ekan turnaukseni. Shakissa kiehtoo esteettisyys, joka voi olla niin kaunis taktinen kombi kuin asemallinen hieronta, vaikkapa jonkin heikkouden painostaminen. Itse vertaan shakkipelin esteettisyyttä taideteoksen esteettisyyteen, mutta maallikolle silti avautuu taideteos hieman paremmin kuin shakkipeli. Älyllisyys ja älylliset haasteet myös kiehtoo. Rehellisyyden nimissä pakko sanoa vielä, että myös voittaminen kiehtoo :)

Menestystä mielenkiintoisen kyselyn ja työn kanssa!

-Jari Järvenpää

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 76 vierailijaa