Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Shakki Suomessa ja maailmalla
Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 29 Loka 2017 21:54

Tänään käytiin ilmeisestikin historiallisen tiukka puheenjohtajavaali. Kiitokset osaltani kaikilla paikalla olijoille, kuten myös kiitokset vuodenvaihteessa väistyville hallituksen jäsenille, erityisesti tietenkin väistyvälle puheenjohtajalle. Nyt kun on saatu hienosti ovia auki ja muutoksia alkuun, niin pidetään yhdessä huolta että asiat kehittyvät edelleen entistäkin parempaan suuntaan!

Olen koko ajan puhunut koulushakista ja junnutyöstä tärkeimpänä asiana, ja tätä haluaisin lähteä edistämään heti kun puheenjohtajakauteni ensi vuoden alussa alkaa. Joten kysynpä nyt heti julkisesti ja suoraan, löytyykö halukkaita mukaan koulushakkityöryhmään? Työryhmistä toki virallisesti päätetään sitten hallituksessa, mutta toivoisin että meillä olisi porukka kasassa esitettäväksi mahdollisimman pian.

t. Riikka Wulff

Henrik Järnström
Viestit: 201
Liittynyt: 04 Marras 2012 20:38
Paikkakunta: Espoo
Seura: ESK

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Henrik Järnström » 30 Loka 2017 09:29

Pidän kovin tärkeänä että Shakkiliitto panostaisi yksityisten sponsoreiden hankintaan.
Maajoukkueesta pitää tehdä brandituote.
Ei riitä että vain valtiolta pyydetään lisää rahaa.

othello

ksippola
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Kesä 2015 11:25
Paikkakunta: Sippola
Seura: KurVi

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja ksippola » 30 Loka 2017 11:44

Onnea Riikalle tätäkin kautta!

Haluaisin olla mukana kehittämässä (jatkossakin) suomalaista shakkitoimintaa omalla osaamisellani. :)

ksippola
Viestit: 38
Liittynyt: 09 Kesä 2015 11:25
Paikkakunta: Sippola
Seura: KurVi

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja ksippola » 30 Loka 2017 11:45

Tarkoitatko Othello, että olet valmis tekemään töitä mainitsemasi asian eteen?

Henrik Järnström
Viestit: 201
Liittynyt: 04 Marras 2012 20:38
Paikkakunta: Espoo
Seura: ESK

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Henrik Järnström » 30 Loka 2017 12:31

Työ kuuluu ensisijaisesti Shakkiliiton hallitukselle.

othello

Petri Pitkänen
Viestit: 203
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 30 Loka 2017 15:00

Othello kirjoitti:Pidän kovin tärkeänä että Shakkiliitto panostaisi yksityisten sponsoreiden hankintaan.
Maajoukkueesta pitää tehdä brandituote.
Ei riitä että vain valtiolta pyydetään lisää rahaa.

othello
Sponsorointi ei ole vain panostuskysymys. Sponsorit eivät tue urheilijoita vaan ostavat näkyvyyttä urheiihjja avulla. Shakin näkyvyyden pitäisi nousta melko paljon, että sponsorirahaa on tarjolla. Pidän todennäköisempänä vaikka koulu-,erityisryhmienshakin sponsorointia kuin maajoukkueen.

Paljon isommillakin liitoilla on varsin hintsusti sponsoreita. Maailmanmestaruus tms, voisi avata rahahanoja mutta ei hallituksen toimet suuressa määrin

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 30 Loka 2017 16:48

Hieno homma Kai, uskoinkin että olet mukana! Olen saanut sähköpostitsekin useamman yhteydenoton, eli uskon jo nyt että saamme mainion ryhmän kasaan. Ja tilaa on, ei muuta kuin mahdollisimman moni mukaan.

Mitä tulee sponsorointiin, niin asia on juuri kuten Petri kirjoittaa. Meillä täytyy olla jotain mitä tarjota vastavuoroisesti. Koska esimerkiksi näkyvyyden muodossa tulevaa vastinetta on vielä kovin niukasti, niin meidän pitää pystyä luomaan uskottava polku, jonka toteuttamisessa sponsori on mukana. Hyvä muistaa myös säätiöt. Mahdollisuuksia on monia, nyt vain pitää lähteä kolkuttelemaan monia ovia.

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 05 Marras 2017 19:50

Heissan!

Meillä on nyt koossa epävirallinen koulushakkityöryhmä, joka kokoontuu Tampereella / videolla sunnuntaina 19.11. Luonnollisesti juttelemme vielä tässä vaiheessa täysin epävirallisesti, ottaen huomioon ettei ryhmä ole Shakkiliiton hallituksen perustama tai siunaama. Sundelinin Juhan kanssa toki asiasta puhuimme, ja sovimme että voin tässä taustalla jo edistää koulushakkiasioita, vaikka toimikauteni puheenjohtajana alkaakin vasta 1.1.2018.

Meillä on tässä vaiheessa kasassa tällainen porukka (etunimen mukaan aakkosjärjestyksessä :) ):

Antti Aalto. Talousasioiden vankka ammattilainen, jolla on vahva näkemys koulushakin kehittämiseen, sen strategiaan ja etenkin koulushakin rahoitukseen. Antti oli mukana jo aiemmin perustetussa virallisessa koulushakkityöryhmässä, ensin jäsenenä ja sittemmin sen puheenjohtajana. Antin poika on pelannut shakkia kilpaa jo pitkään, ja on ikäluokkansa kärkipelaajia.

Darren Reed. Darren on pelannut shakkia 42 vuotta ja on FIDE-tason shakkivalmentaja (National Instructor). Hän on toiminut Suomen joukkueenjohtajana kolme kertaa EM- ja PM-kisoissa. Tällä hetkellä Darren opettaa shakkia kuusi tuntia viikossa kerhossa ja kouluissa Tampereella. Hänen tytärpuolensa Sini on oman ikäluokkansa tyttöjen kärkipelaajia.

Jari Salminen. Jari on luokanopettaja, joka viimeiset viisi vuotta on toiminut Raaseporin Juko-pääluottamusmiehenä. Hän on kokeillut erilaisia shakkikerhoja Raaseporissa ja järjestää yhdessä paikallisten seurojen kanssa Raaseporin koulujenvälistä shakkiturnausta. Jari tuo mukanaan koulujemme arjen asiantuntemusta eli mikä toimii / ei toimi koulumaailmassa.

Kai Sippola. Kai tulee toimimaan Shakkiliitossa pedagogisessa harjoittelussa 11/2017 – 05/2018. Hän kehittää ja suunnittelee shakki- ja pelipedagogiikkaan liittyvää kokonaisvaltaista opetus- ja ohjausteoriaa sekä kouluttaa ja ohjaa kasvatusalan ammattilaisia hyödyntämään shakkia omassa työssään kouluissa ja oppilaitoksissa. Kai tuo koulushakkityöhön vahvaa strategista ja sisällöllistä suunnittelu- ja tuotekehitysosaamista sekä olennaiset sidosryhmät huomioivaa toiminnanohjausosaamista.

Petri Kulmala. Petri on pelannut shakkia itse pienen ikänsä – välillä aktiivisemmin kilpaillen, välillä passiivisemmin, mutta aina on shakkikipinä pysynyt yllä. Hän on saanut myös poikansa innostumaan lajista. Petri on aiemmin pitänyt shakkikerhoa Porvoossa ja Porissa. Petrin suunnitelmissa on koulushakkikerhotoiminnan jatkaminen, aluksi ainakin Porvoossa ja kenties myös yritystoiminnan merkeissä. Petri tuo ryhmään ensi käden näkemystä sekä kerhojen pitämisestä että esteistä, jotka on raivattava, jotta kerhoja saadaan lisää. Tämä tieto lisääntyy erityisesti jos Petri aloittaa koulushakkikerhotoiminnan ammattimaisesti ja yritysmielessä.

Saija Jaakkola. Kaupallisen alan ammattilainen, jonka poika Niklas on aloittanut shakkipolkunsa suomalaisittain katsoen poikkeuksellisen varhain. Shakkipelaajan äitinä Saija on havainnut kuinka tärkeää aloittavan nuoren olisi löytää omasta ikäluokastaan lajitovereita. Koululaiset kun voivat helposti kokea turhaa painetta siitä että harrastavat lajia, joka ei ole niin tunnettu kuin esimerkiksi jääkiekko. Tästä syystä Saija haluaisi lisätä näkyvyyttä kouluissa, sekä yleisesti saada vanhempia kiinnostumaan shakista.

Muutamia muitakin henkilöitä on mahdollisesti liittymässä mukaan. Tekemistä meillä tulee riittämään, ja tarkoitus olisikin palastella tekeminen niin että kaikille löytyy juuri sen kokoinen tontti, joka onnistuu omassa elämäntilanteessa. Ryhmään voi liittyä koska vain, ja siitä voi poistua koska vain. Tarkoitus on pitää kynnys mahdollisimman matalana, ettei tämä työ kuormittaisi ketään enempää kuin minkä oma tilanne sallii. Seurojen kokouksessa vuoden 2018 toimintasuunnitelman yhteydessä todettiin, että tarkoitus olisi hakea koulushakille hankerahoitusta. Tämä mahdollistaisi sen että ryhmän toimintaa voisi koordinoida ihan päivätyönä tätä tekevä, mikä helpottaisi entisestään meidän vapaaehtoisten kuormaa. Vaan palaillaan siihen kun asiat varmistuvat, nyt edistämme asioita tällä porukalla. Ja kuten sanottua, vielä tässä vaiheessa epävirallisesti. Jos löytyy lisää porukkaa, joita aihe kiinnostaa, niin ei muuta kuin tervetuloa mukaan!

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Koulushakkityön eteneminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 21 Marras 2017 07:58

Epävirallinen koulushakkityöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran sunnuntaina, ja päätti koulushakkityön keskeiset valinnat, joita esitämme hallitukselle sitten vuoden 2018 ensimmäisessä kokouksessa. Tässä kiteytettynä strategia.

Visio:
Jokainen Suomessa koulua käyvä oppilas pääsee kokeilemaan shakkia ja kokemaan iloa, oivaltamisia ja onnistumisia shakin parissa

Viiden vuoden tavoite:
Yhteistyökoulujen määrä on vähintään xx kpl. Sertifioitujen shakkiystävällisten opettajien määrä on vähintään yy kpl. (määrät täsmentyvät myöhemmin)

Taistelut, eli missä pitää onnistua, että yo. tavoitteisiin päästään:
1. Pelaaja-, kerho- ja yhteistyökoulujen määrän huomattava kasvattaminen
2. Uskottavan pelaajan polun kuvaaminen ja viestiminen
3. Rahoitus kuntoon

Nämä eivät välttämättä kauhean hyvin avaudu ilman taustoittavaa keskustelua, mutta palaamme näihin sitten ryhmän puheenjohtajan toimesta, jos hallitus hyväksyy esitetyt linjaukset. Ja toisaalta voi olla, että hallituksessa tulee tarkennuksia ja muutoksia, jolloin palaamme sitten niiden kera asiaan. Koulushakkihan on sinällään jo yhdessä hyväksytty yhdeksi kolmesta keskeisimmästä toiminta-alueesta. Ryhmä esittää puheenjohtajakseen Kai Sippolaa. Tästä eteenpäin annankin kapulan eteenpäin Kaille, ja valmistaudun itse pikku hiljaa liiton puheenjohtajan rooliin.

Lisäksi Jari Järvenpää ilmoittautui mukaan ryhmään. Tervetuloa Jari, ja tässäpä Jarin esittely.

Jari Järvenpää. Jari on itse opiskellut Fide-mestari, joka on opettanut shakkia sekä Tampereen Työväenopistossa että vapaaehtoistyönä. Jari on erikoistunut pelien analysointiin, pelityylianalysointiin, avauksiin ja viime aikoina erityisesti asemalliseen shakkiin. Jari on myös opiskellut psykologiaa.

Koulushakkityöryhmä on jatkossakin avoin, eli kaikki, jotka ovat halukkaita tekemään töitä yhteisen asiamme eteen, ovat tervetulleita mukaan. Olemme perustaneet suljetun Facebook-ryhmän, johon pääsee mukaan kun vain kertoo haluavansa. Tarkoitus on tehdä töitä mahdollisimman paljon etänä ja arjessa, ja kokoontua harvakseltaan fyysisesti/videolla. Koulushakkityöyhmässä toimimisesta ei muutenkaan tarvitse ottaa paineita, aikaansa voi käyttää asian eteen juuri sen verran kuin on itselle mahdollista. Ja ryhmästä saa myös jäädä vapaasti pois, ilman tarvetta selitellä.

Sana on vapaa, kommentoikaa ihmeessä epävirallisen ryhmämme ajattelua strategiasta!

Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Kiitos kaikille, ja nyt yhdessä eteenpäin!

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 21 Marras 2017 11:57

Vielä epävirallisesta koulushakkityöryhmästä ja sen suljetusta FB-ryhmästä. Kommentoin tätä turhan hätäisesti tänne Foorumille, eli pieni tarkennus. Koulushakkityöryhmään kaikkinensa ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat valmiita antamaan jonkunlaisen panoksen, pienen tai ison, koulushakin eteen. Ja sitten kaikki työryhmään tulevat lisätään myös FB-ryhmään. Tämä sen takia, että toivomme ryhmän toimivan niin että kaikki mukana olevat myös kommentoivat ja ovat aktiivisia. Muita kanavia käytetään sitten tiedottamiseen, ja siihen tarkoitukseen että tiedetään, vaikkei olisi itsellä halua kommentoida ja osallistua.

Ja kuten todettua, ryhmän toiminta on täysin epävirallista, kunnes hallitus sen hyväksyy, jos hyväksyy. Kai Sippola on epävirallisen ryhmän virallisesti valittu puheenjohtaja, eli Kaille (ksippola@netikka.fi), sitten hihkaisut, kun haluatte mukaan!

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Aleksi Olander ja 102 vierailijaa