Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja vuosille 2018 ja 2019

Shakki Suomessa ja maailmalla
arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja vuosille 2018 ja 2019

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 29 Loka 2017 09:48

Samaa mieltä ksippolan kanssa. Samassa veneessä kaikki olemme! Eikös se joku laulanut, että toiset soutaa ja toiset vähän melalla avittaa tai sinne päin. No joka tapauksessa on minusta hienoa, että on halukkuutta eri tehtäviin ja tulee mitä ilmeisemmin äänestykset ja enemmistön mielipide ratkaisee puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten nimet.Monena aikaisempana vuotena ei ole ollut tälläistä tilannetta vaan ollut tilanne, että puheenjohtajaa on pitänyt etukäteen etsiä, että siihen löydetään joku! Hienoa, nyt on halukkuutta ottaa hanskat käteen ja ryhtyä toimeen. Se on valitettavaa, että erilaisia riitoja/erimielisyyksiä on ilmaantunut meidän järjestön sisälle. Toivottavasti me kaikki shakkiyhteisön jäsenet voimme kokouksen jälkeen puhaltaa yhteen hiileen riippumatta kuka valitaan ja mihin tehtävää. Tuntuu, että moni meistä huutelee puskista pelkästään kieltäistä kritiikkiä (toivottavasti minä en sorru sellaiseen.). Tottakai kritiikkiä saa ja pitää sanoa, mutta minusta olisi hyvä esittää se rakentavassa hengessä. Esim. Jos näyttää olevan joku kohta joka ei toimi tai menee mielestäni päin honkia, miksi en rakentavassa hengessä toisi sitä esille ja kenties esittäisi siihen parannusehdotusta. No onneksi suurin osa toimiikin näin.

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 435
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja vuosille 2018 ja 2019

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 29 Loka 2017 11:26

Moro!

Hiihtoliiton uusi puheenjohtaja sanoi saman asia eilen Urheiluruudussa mielestäni ytimekkäästi. Miestä odottaa peräti 15(!)vuoden velkavankeus taloudellisesti pieleen menneiden MM-hiihtojen takia ja jopa tilintarkastajat hengittävät niskaan.

Rauhallisesti hän kuitenkin totesi, että urheilujohtaminen on turhaan mystifioitu asia. Se on ennenkaikkea ihmisten kanssa toimeentulemista, se on palvelua ja kentällä tapahtuvan työn ja sen tekijöiden arvostamista.

Terv. Jaska

Jyrki Raki
Viestit: 238
Liittynyt: 26 Touko 2010 20:14
Paikkakunta: Loviisa
Seura: KymS

Re: Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja vuosille 2018 ja 2019

Lukematon viesti Kirjoittaja Jyrki Raki » 29 Loka 2017 18:48

Onnittelut uudelle puheenjohtajalle ja kiitos väistyvälle hyvästä kaudesta. Onnea Riikka!

Onnittelut myös Markku Raitaselle varapuheenjohtajan tehtävään valinnasta.

t Jyrki

Panu Laine
Viestit: 408
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja vuosille 2018 ja 2019

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 29 Loka 2017 20:57

Hei,

Suomen Shakkiliiton syyskokous eli Kerhojen kokous on nyt sitten pidetty. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma 2018, talousarvio ja maksut 2018 sekä kaksi kokoukselle annettua päätösesitystä, josta pikashakkisääntöjen muutokset puhuttivat aika paljon. (eli kaikki esitykset hyväksyttiin)

Kokouksen mielenkiintoisin vaihe oli henkilövaalit, sillä sekä puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ja 4 hallituksen jäsentä olivat erovuorossa (ja joiden tilalle valittiin kaksi jäsentä hallituksen kokoonpanon pienentämisen vuoksi). Vaalissa kaikki erovuoroiset jäivät ilman jatkopaikkaa - hallituksen jäsenien osalta kaikki 4 vapaaehtoisesti mutta eri syistä (yksi valittiin vpj:ksi, yksi on tullut liiton palkkalistoille, kaksi kieltäytyi jatkosta). Puheenjohtajavaali oli äärimmäisen tiukka ja jännittävä, mistä kertoo jo poikkeuksellisen suuri paikalla ollut äänimäärä 78 kpl.

Puheenjohtajavaalissa haastaja Riikka Wulff voitti istuvan puheenjohtaja Juha Sundelinin äänin 40-38(!). Onnittelut Riikkalle! Varapuheenjohtajavaalissa haastaja, erovuoroinen hallituksen jäsen Markku Raitanen voitti istuvan hallituksen varapuheenjohtajan Lauri Kankaan äänin 42-36. Poikkeuksellisen tiukat äänestykset! Kaksi hallituspaikkaa meni ilman äänestystä Petri Pitkäselle ja Jyrki Kytöniemelle. Tilintarkastajat varamiehineen jatkavat. Onnittelu kaikille valituille ja suuret kiitokset väistyville tehdystä työstä ja saavutuksista, joita on paljon!

Minulla oli kunnia olla kokouksen puheenjohtaja, kiitos luottamuksesta ja kaikille osallistujille vilkkaasta keskustelusta ja kommentoinnista. Toivottavasti shakkiväki toimii yhtenäisesti lajin ja sen rahoituksen parhaaksi myös jatkossa siitäkin huolimatta, että vaalityössä ennen kokousta ja kokouksessakin nähtiin jonkinasteista kahtiajakautumista. Tavoite meille kaikille on kuitenkin yhteinen ja se on suomalaisen shakin kehittäminen kaikin tavoin! Pidetään me kaikki tämä mielessä.

Olkoon tämä pikaraporttini kokouksen ydinkohdista, viralliset paperit tulevat sitten myöhemmin. Ja kokouksen kulkua voi seurata myös videolähetyksen kautta, jossa ilmeisesti oli ajoittain joitakin haasteita ainakin kuuluvuuden osalta. Kokous kesti 6 tuntia ja 6 minuuttia, mikä ylitti oman etukäteisarvioni 6 minuutilla.

t. panu laine

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 125 vierailijaa