Miksi, oi miksi näin?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jari Järvenpää
Viestit: 676
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: SalSK

Miksi, oi miksi näin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 05 Kesä 2017 14:37

Välitän Asta Ristojan viestin:

Ihmettelen syvästi, miksi yleinenkin (käytännössä miesten) SM pelataan seitsenkierroksisena. Näinkö shakkia edistetään Suomessa? Viime vuoden SM-hopeaa ottanut, Bakussa olympialaisissa pelannut Tommi Luukkonen jäi varapelaajana ulkopuolelle. Poikani Samu Ristoja oli kovasti odottanut pääsyä pelaamaan SM:ää. Hänellä on juuri nyt hyvä vaihe Reykjavik Openissa menestymisensä jälkeen. Jos kierroksia olisi ollut normaalit 9, hän olisi mahtunut mukaan. Milloinkaan aiemmin ei Suomessa ole pelattu SM:ää näin tyngästi! On välivuosi, mutta taso näyttää olevan erittäin kova. Se ei olisi juurikaan laskenut, vaikka olisi järjestetty kunnollinen turnaus. Kuka halusi tällaista?

Jari Järvenpää
Viestit: 676
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: SalSK

Re: Miksi, oi miksi näin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 05 Kesä 2017 14:50

Tämä puolestaan itseltäni:

Kannatin itse pelaajille mahdollisuutta pelata kummatkin SM- ja EM-turnaukset. Mielestäni 9 kierrosta olisi kuitenkin minimi, jotta parhaat pelaajat voittaisivat. 7-kierroksisena sattuma vaikuttaa paljon.

Mun mielestä molempia sukupuolia tarvitaan niin tieteeseen, taiteeseen ja urheiluunkin sekä mm. shakkiin. Olisi kyllä tärkeätä saada kunnon pidempi turnaus naisillekin.

-Jari Järvenpää

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 52 vierailijaa