Shakkiliitto ei ole ajautumassa maksukyvyttömyyteen?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Chessbullero
Viestit: 51
Liittynyt: 14 Marras 2016 08:53
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LeppSisu

Re: Shakkiliiton tilinpäätös 2016

Lukematon viesti Kirjoittaja Chessbullero » 12 Huhti 2017 09:39

Lisäksi kannattaa huomioida, että toiminnantarkastaja huomauttaa taseessa olevasta 4303,70 euron saatavasta, joka pitäisi toiminnantarkastajan mukaan alaskirjata menetettynä saatavana.

Marko Tauriainen
Viestit: 583
Liittynyt: 26 Touko 2010 17:20

Re: Shakkiliiton tilinpäätös 2016

Lukematon viesti Kirjoittaja Marko Tauriainen » 12 Huhti 2017 10:38

Jaahas, reagointinopeudessa on parantamisen varaa. Negatiivisesta tuloksesta on varoitettu mm. tammikuun hallituksen kokouksen pöytäkirjassa. Kerhojen kokouksen matskujen postauksen jälkeen meni kaksi vuorokautta ennen kuin asia täällä noteerattiin. No mikäänhän ei tapahdu kädenkäänteessä. :-)

Liiton maksuvalmius on edelleen hyvä. Negatiivinen tulos ei heilauta tässä suhteessa taloutta mihinkään. Hallitus on ottanut tietoisen riskin palkatessaan lisätyövoimaa. Tämä ratkaisu olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin, mutta se menee jälkiviisastelun puolelle. Suunta on nyt oikeanlainen, vaikka vieläkään ei voi väittää, että olisimme optimaalisessa tilanteessa. Nyt meillä on jo hieman aikaa toiminnan kehittämiseen eivätkä kaikki voimavarat kulu vain pienen piirin pyörittämiseen. Voin kertoa, että laji-imago sidosryhmissä on pikkuhiljaa muuttumassa, eikä meitä enää nähdä vain sisäänpäin lämpiävänä ukkoporukkana. Jos tämä muutos tekee jollekulle kipeää, niin minun puolesta tehköön.

Tervetuloa kokoukseen kuulemaan lisää.

Tasapeli
Viestit: 107
Liittynyt: 09 Syys 2011 18:31
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Shakkiliiton tilinpäätös 2016

Lukematon viesti Kirjoittaja Tasapeli » 15 Huhti 2017 18:04

Onko alijäämää tarkoitus syksyllä paikata lisenssimaksun, kerhojen jäsenmaksun tai selolaskentamaksun korotuksilla?

Tuodaanko kokoukseen jälleen vain yksi budjettiin sidottu esitys josta "demokraattisesti" äänestetään, mutta muita esityksiä ei ole?

Palkkatuki kannattaa hyödyntää, mutta sitä ei saa kuin maksimissaan vuodeksi. Henkilöstökulut kasvavat jatkossa lisää, kun tuki käytetty.

Marko Tauriainen
Viestit: 583
Liittynyt: 26 Touko 2010 17:20

Re: Shakkiliitto ei ole ajautumassa maksukyvyttömyyteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Marko Tauriainen » 18 Huhti 2017 13:38

Jo kolmas eri otsikko samalle threadille! Keskustelu on vaikeaa, kun ei tiedä, mistä milloinkin keskustellaan. Alkuperäinen taisi olla jotakin sen suuntaista, etttä "Shakkiliitto ajautumassa maksuvaikeuksiin?"

Alijäämää ei ole tarkoitus paikata lisenssi-, jäsen-, tai turnausmaksujen korotuksilla syksyllä 2017. Liitto kestää hyvin alijäämäisen tuloksen. Selvää tietysti on, että vastaavaa ei voi ottaa monta vuotta peräkkäin. Siihen, mitä hallitus syksyllä toimintasuunnitelmassa ja budjetissa esittää, en osaa sanoa tässä vaiheessa mitään erityisen valaisevaa. Mutta voin veikata, että hallituksen esityksenä ei tuoda seitsemää erilaista vaihtoehtoa, joista voidaan arpoa. Maksujen korotukselle tuskin on painetta tänä vuonna, ensi vuonna 2018 voi taas hyvin olla ihan toinen tilanne, kuten viime syksynä kokouksessakin todettiin.

Palkkatuella työvoimaa työllistetään tietysti vain sen verran kuin tuki mahdollistaa. Muita työllistämiseen tähtääviä toimenpiteitä ei ole suunniteltu. Palkkatukea seurojenkin kannattaisi käyttää hyödykseen.

Ronson
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Huhti 2017 12:10
Paikkakunta: vantaa
Seura: x

Re: Shakkiliitto ei ole ajautumassa maksukyvyttömyyteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Ronson » 19 Huhti 2017 05:48

Tätähän voisi joku kutsua sensuuuriksi. Liiton talous lienee yhtä vahvalla pohjalla kuin puheenjohtajan suuret lupauk
set sponsoreiden hankkimisesta

Marko Tauriainen
Viestit: 583
Liittynyt: 26 Touko 2010 17:20

Re: Shakkiliitto ei ole ajautumassa maksukyvyttömyyteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Marko Tauriainen » 20 Huhti 2017 13:47

Salaliittoteoriat sikseen. Minunkin mielestäni otsikon vaihtaminen oli turhaa sekä moderaattoreilta että Ghulta. Jälkimmäistä taisi vähän kismittää ja edelliset käyttivät omaa valtaansa:

"7. Sivuston ylläpitäjä pidättää itsellään oikeuden muokata kaikkia
palstalle jätettyjä kirjoituksia tai poistaa ne kokonaan linjansa
mukaisesti. Ylläpidon tekemästä muokkauksesta jää merkintä viesteihin.

9. Viestien poistamispäätökset tekee palstan moderaattori yksin tai
yhdessä muiden moderaattoreiden kanssa."

Kun viitattiin hallitukseen, niin totta: yksi moderaattoreista on hallituksen jäsen. Hallitus ei kuitenkaan ole tätä threadia käsitellyt minun tietääkseni. Vai ovatkohan pirut toimineet salaa selkäni takana? Heillähän on siihenkin oikeus. Pahus, juoniikohan ne kuitenkin jotakin?

No juoniihan ne. Tämä kyllä menee pahasti aiheesta sivuun, mutta tulkoon nyt pikaisesti käsitellyksi tässä ketjussa. Hallitus teki 18.3. kokouksessaan mm. seuraavan päätöksen foorumiin liittyen:

"Shakkifoorumi uudistetaan osana liiton sivujen kehitystyötä. Nykyinen malli, jossa kirjoittajien henkilöllisyys selviää vain rekisteröityneille käyttäjille, n. 10 % koko foorumin kävijämäärästä, ei ole toimiva. Kirjoittaminen sallitaan vain omalla nimellä. Koko foorumi uudistetaan loppuvuoden 2017 aikana, jolloin ratkaistaan myös kirjoittajien henkilöllisyyden todentaminen. Vanha foorumi ajetaan alas, kun uusi on saatu pystytettyä."

Tälläkin hetkellä foorumilla esiintyy tyyppejä joko väärillä henkilötiedoilla tai antamalla itsestään muuten väärää tietoa. Nimimerkkien käyttö on monissa tilanteissa ihan ok, mutta disinformaation levittäminen ja hyökkääminen naamion takaa on enemmän kuin kohtuullisen raukkamaista. Tämä foorumi on siis tullut - valitettavasti - matkansa päähän.

Jotta pysytään aiheessa: talouteen ei merkittäviä vaikutuksia!

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 48 vierailijaa