Sivu 1/4

Qiyu Zhoun WGM-arvo

Lähetetty: 03 Maalis 2017 23:48
Kirjoittaja Niki Paajala
FIDEn uusien myönnettyjen tittelien listalla on WGM-arvon saanut "Zhou, Oiyu CAN", mutta tässä lienee kyse vain kirjoitusvirheestä, sillä Qiyun profiilisivulla lukee nyt myös tuo WGM-titteli. Ilmeisesti asia virallistuu vasta kokouksessa ("1st quarter Presidential Board Meeting 2017, 25-26 March, Athens, Greece"), mutta onnea joka tapauksessa jo nyt!

(Keskustelu jaettu. TP, valvoja)

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 04 Maalis 2017 11:31
Kirjoittaja vanha jäärä
Niki Paajala viittasi FIDEn uutiseen, jonko otsikko on
"List of titles approved by the Presidential Board by written resolution".

Tuo vahventamani otsikon loppu kertoo, mitä on tapahtunut. Presidential Board on ilmeisesti hoitanut asian "virastopäätöksellä" eli luultavasti sähköpostikäsittelyllä. Qiyu Zhouta koskeva anomus oli muuten odottanut käsittelyä lähes puoli vuotta, kun PB ei ollut Bakun kongressin jälkeen kokoontunut.

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 04 Maalis 2017 16:14
Kirjoittaja Risto Tuominen
Niki Paajala kirjoitti:FIDEn uusien myönnettyjen tittelien listalla on WGM-arvon saanut "Zhou, Oiyu CAN", mutta tässä lienee kyse vain kirjoitusvirheestä, sillä Qiyun profiilisivulla lukee nyt myös tuo WGM-titteli. Ilmeisesti asia virallistuu vasta kokouksessa ("1st quarter Presidential Board Meeting 2017, 25-26 March, Athens, Greece"), mutta onnea joka tapauksessa jo nyt!
Valitettavasti en voi onnittelijoiden joukkoon liittyä. Qiyu Zhou on pelannut kahden viime vuoden aikana kuusi parasta tulostaan Unkarissa/Serbiassa suoritusluvulla 2385 (65 peliä) nostaen eloaan noissa turnauksissa 570 pistettä. Samanaikaisesti muissa turnauksissa kahden viime vuoden aikana suoritusluku on ollut keskimäärin 2120 (166 peliä) ja luvut ovat näissä turnauksissa laskeneet yli 440 pistettä. Jokainen voi sitten miettiä syitä tähän eroon tuloksissa.

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 04 Maalis 2017 17:14
Kirjoittaja DieMannschaft
Itsekin olen vilkuillut hänen turnaustuloksiaan kyseisissä maissa mutta en tiennyt todellakaan että kyseessä oli näin räikeä tapaus. Toki epäilykseni heräsivät välittömästi hänen loistavien suoritustensa jälkeen (2 erinomaista turnausta putkeen).Olen myös seurannut hänen pelejään viimeaikoina ja voin ihan rehellisesti sanoa että hän on kaukana tasosta , jolla pelasi kyseisissä turnauksissa Unkarissa ja Serbiassa. Hienoa että Risto toit asian julki.

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 04 Maalis 2017 19:03
Kirjoittaja Jarkko
Mihin räikeyteen tässä tarkalleen ottaen viitataan? Huijaamiseen? Ottelu tuloksen ostamiseen vai mihin? Kyseisen pelaajan valmentaja on ymmärtääkseni Miodrag Perunovic (ammatiltaan lakimies), joka asuu Serbiassa http://www.miodragperunovic.com/im-norm/. Ehkä esim. peleihin Serbiassa on pystytty valmistautumaan paremmin/tehokkaasti valmentajan kanssa ?

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 04 Maalis 2017 20:06
Kirjoittaja Petteri Paronen
Vähän oudoltahan osa peleistä ainakin tässä kisassa näyttää.
(Serbiassa heinäkuussa 2016)

Linkin kautta löytyy kisan pelit ja tulokset.

http://www.chess-results.com/tnr231109.aspx?lan=18

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 04 Maalis 2017 21:40
Kirjoittaja Niki Paajala
Tällaisista käänteistä en tiennytkään. Pitääpä tutkailla jossain vaiheessa.

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 06 Maalis 2017 00:45
Kirjoittaja DieMannschaft
Risto jo tuolla aiemmin mainitsi tilastolliset faktat joten ei mennä niihin sen tarkemmin. Kävin läpi nuo kyseiset pelit laudalla tästä turnauksesta(http://www.chess-results.com/tnr231109. ... 30&wi=821=) ja ei voida puhua todellakaan että pelit olisivat vain epäilyttäviä. Vaikuttaisi suorastaan siltä että vastustajia on voideltu sievoisen summan kera jotta osa heistä suostuu nopeisiin tasapeleihin ja osa suorastaan häviämään tahallaan. Kyllä aika alas on vajottu entisen nuorten maailmanmestarin kohdalla.

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 07 Maalis 2017 18:20
Kirjoittaja Olli Sisättö
Pelit näyttävät tosiaan erikoisilta. Luovutuksia tulee asemissa, joissa luopujalla on sotilas vähemmän mutta voisi hyvin jatkaa vielä ainakin muutaman siirron ja viimeisellä kierroksella suurmestari antaa valkoisilla käytännössä ilmaisen tasapelin kun nappulat on kehitetty. Jokin toinen tasapeli meni lähes identtisillä siirroilla. :lol:

Re: Shakkimestari

Lähetetty: 13 Maalis 2017 01:53
Kirjoittaja Jouko Lauronen
Qiyu Zhoun vastaus on tulos 4/5 Englannissa pelatussa turnauksessa.

http://www.chess-results.com/tnr268504. ... CAN&wi=821

Performance rating 2431 tarkoittanee suorituslukua?

Qiyu on vielä nuorten sarjassa (17 v) ja tulosten vaihtelu on varsin luonnollista, joten annan pyyhkeitä Risto Tuomiselle ja häntä myötäileille asiattomista mielipiteistä!

Jouko Lauronen