Lisenssiehdotus

Shakki Suomessa ja maailmalla
Koukku
Viestit: 15
Liittynyt: 05 Elo 2010 12:18
Paikkakunta: Tampere
Seura: Lahden Shakki

Lisenssiehdotus

Lukematon viesti Kirjoittaja Koukku » 13 Maalis 2017 13:04

Vuosilisenssin nykyinen kalenterivuosittainen voimassaolo on melko jäykkä systeemi, kertalisenssi ei houkuttele suhteellisesti kalliin hintansa vuoksi. Seuraavassa ehdotan systeemiä, jolla harvoin pelaavia kenties saisi mukaan turnauksiin kertalisenssiä houkuttelevammalla vaihtoehdolla. Ehdotukseen sisältyvää kiinteää 5€ lisämaksua voisi pitää vaikkapa jonkinlaisena laskutuslisänä aiheutuneesta lisätyöstä.

Ehdotus: lisenssi mahdollista hankkia neljännesvuosittain.
Lisenssi olisi mahdollisuus hankkia alkavaksi tammi-, huhti-, heinä- tahi lokakuun alusta, voimassaolo voisi olla 3kk, 6kk, 9kk tai 1v. Poikkeavaan aikaan tai poikkeavalle ajalle hankittu lisenssi maksaisi 1/4, 1/2, 3/4 tai 1 × vuosilisenssin hinta + 5€. Lisenssi sisältäisi Suomen shakin voimassaoloajakseen, esim. neljänneslisenssi siis yhden numeron. Nykyisen loppuvuoden lisenssin tapaan olisi mahdollista hankkia 1v3kk, 1v6kk, 1v9kk, jotka päättyisivät seuraavan kalenterivuoden loppuun ja joista ei vitosen lisämaksua menisi. Lisäksi ylimääräisellä 5€:lla voisi lunastaa pelioikeutta jaksorajan ylittävän turnauksen loppuunpelaamiseen tai aloittamiseen. Viimeksimainitun käytännön voisi ottaa käyttöön myös nykyisenkaltaisessa vuosilisenssissä (HM-turnaus). Vielä nykyiselläänkin kertalisenssi on suhteettoman kallis vuosilisenssiin verrattuna, neljännesvuoden pelioikeus olisi siihen nähden huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto, ehdotuksen mukaan edullisempikin.

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 434
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Lisenssiehdotus

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 13 Maalis 2017 21:43

Moro!

Kapteenin Koukun ajatukset ovat minustakin oikeansuuntiaset, mutta ehkä hiukan liian monimutkaiset, jotta käytäntö toimisi. Täytyy kuitenkin muistaa, että kilpailun järjestäjä on vastuussa lisenssin voimassaolosta ja noin "monipolvisen" ratkaisun takia valvonta on todella hankalaa.

En enää edes muista, olenko julkisesti esittänyt vastaavia ajatuksia, ehkä. Samalta pohjalta kuitenkin oma eräs ehdotukseni olisi yksinkertaisempi:

Kertalisenssien maksu vähentää tarvittavaa vuosilisenssin summaa, jos sen haluaa lunastaa ja siihen päälle lasketaan "käsittelymaksu". Esimerkkinä vuosilisenssi 90 euroa, maksat kaksi kertaa kertalisenssin 2*30 euroa ja saat vuosilisenssin hintaan maksamalla kolmanteen turnaukseen 40 euroa eli yhteensä 100 euroa.

Terv.

Jaska

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Simo Torkkola ja 42 vierailijaa