Suomen Shakin tulevaisuus?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Panu Laine
Viestit: 386
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 22 Joulu 2016 22:15

Hei,

Uuteen ketjuun Suomen shakkia ja liiton muiden kanavien jatkosta pohdintaa. Yritän välttää tämän aihepiirin hukkumista lisenssiketjun viidakkoon.

Yksi viimeaikaisissa keskusteluissa paljon esillä ollut asia on Suomen Shakki ja sen tuleva ilmestymiskertamäärä 4 kpl vuodessa nykyisen 6 kpl sijaan. En ollut itse Kerhojen kokouksessa enkä ole jaksanut taltiointia kokonaan kuunnella, mutta esitetäänpä tässä yhteydessä Shakkiliitolle suoria kysymyksiä, miten he näkevät Shakkiliiton tarjonnan kehittyvän yksilöiden (erityisesti lisenssinhaltijoiden) kannalta.

1) Miten Shakkiliitto näkee tarjontansa lisenssinhaltijoille kehittyvän Kerhojen kokouksen (syksy 2016) päätösten myötä? Mennäänkö paremman vai huonomman palvelun suuntaan? Näkökulma siis yksilön - ei yhteisön kannalta ("Mitä tämä tarkoittaa minulle?"). Tätä voisi tarkastella lyhyellä tähtäimellä (2017) ja strategian tavoitteiden kannalta pidemmällä 5-v tähtäimellä (2017-2021).

2) Miten Shakkiliitto näkee Suomen Shakin tulevaisuuden 5-10 vuoden tähtäimellä ja Suomen Shakin roolin Shakkiliittoa edustavana julkaisuna lisenssinhaltijoilleen tulevaisuudessa?

3) Jos ajatellaan pelkästään Suomen Shakkia, on tiedossa että numeromäärä vuodessa putoaa kuudesta lehdestä neljään. Miten vuotuinen sivumäärä muuttuu tämän muutoksen myötä? (normilehti on ollut 48 sivua, 6 numeroa vuodessa on tehnyt 288 sivua vuodessa).

4) Kun Suomen Shakin ilmestymismäärä vähenee, se vaikutta väistämättä myös lehden juttujen ja tiedottamisen ajankohtaisuuden heikkenemiseen. Onko tämä ongelma tiedostettu ja miten sitä on aikomus taklata? Muuttuuko Suomen Shakin sisällön painopisteet jotenkin tämän muutoksen myötä? Tuleeko Suomen Shakin kantaman roolin tueksi/tilalle jotakin muuta tarjontaa tai kanavia?

5) Shakkiliitto on uudistanut webbisivut hiljattain. Miten shakkiliiton mielestä uudistus on onnistunut ja millaisia jatkokehitysajatuksia erityisesti sisällöntuotannon suhteen on suunniteltu?
Jatkokysymys: Kun ajatellaan Shakkiliiton tarjontaa webissä, on se kaikilta osin kaikille käytettävissä. Tämä ei erottele palvelua lisenssinhaltijoiden ja ei-lisenssinhaltijoiden kesken. Onko Shakkiliitton ajatellut kohdistaa osan (ja minkä tyyppisen osan) palvelustaan ainoastaan lisenessinhaltijoille muussa kuin printtikanavassa?

Kysymyksiäkin saa arvostella, ajatukseni on kohdistaa liitolle suoria kysymyksiä ja "vaatia" konkreettisia vastauksia mielestäni kohtuullisiin kysymyksiin. Tämä voisi olla myös puheenjohtajalle mahdollisuus astua esiin, koska olen varma, että liitossa on tehty tänä vuonna paljon ideointia ja strategista pohdintaa, jonka tulokset ja päätetyt strategiset suunnat aivan ilmeisesti eivät ole "suurelle shakkiyleisölle" auenneet.

Tässä yhteydessä kiitokset Marko Tauriaiselle (ja myös Aleksille lisenssiketjussa) jo tehdystä kommentoinnista niin foorumissa kuin facebookissakin, ei ole vamasti ollut helppoa sekään ... ;) . Olisiko kohtuullista saada liitolta vastauksia kysymyksiin näin pyhien kynnyksellä vaikkapa viimeistään vuodenvaihteeseen mennessä?

t. panu

Jari Järvenpää
Viestit: 683
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 22 Joulu 2016 23:27

Voidaanko luvata sitä, että seuraavana vuonna tulee se 5 numeroa ja siten, että ei ole kahta numeroa missään lehdessä? Eikö kahden numeron laittaminen samaan lehteen (tällaista on joskus tapahtunut) ole kuitenkin sääntöjen kiertämistä, jos kyseinen lehti ei ole vähintään 2 kertaa paksumpi? Nämä kysymykset siis siksi, kun vikaa numeroa ei ole tullut, joten 5 numeroa pitäisi tulla vuonna 2017.

Panu Laine
Viestit: 386
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 22 Joulu 2016 23:36

Suomen shakin numero 6/2016 tulee ulos tammikuun puolella (Marko maininnut jossain ketjussa tai facessa), mutta ei se vaikuta näihin neljään lehteen 2017. Kaksoisnumeroita tehdään joskus, jolloin lehti on paksumpi, mutta ei käytännössä tuplapaksuinen.

Pekka Pietinen
Viestit: 173
Liittynyt: 07 Marras 2011 15:49
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KäpSK

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Pietinen » 23 Joulu 2016 17:04

PLa kirjoitti:Hei,

Tämä voisi olla myös puheenjohtajalle mahdollisuus astua esiin, koska olen varma, että liitossa on tehty tänä vuonna paljon ideointia ja strategista pohdintaa, jonka tulokset ja päätetyt strategiset suunnat aivan ilmeisesti eivät ole "suurelle shakkiyleisölle" auenneet.


t. panu
Älä unta näe Panu! Shakkiliiton nykyinen puheenjohtaja ei moiseen yksinkertaisesti kykene!! :x

Jari Järvenpää
Viestit: 683
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 23 Joulu 2016 18:37

Ehdottaisin Joulurauhaa myös hetkeksi tähän viestiketjuun :) Joulu on vain kerran vuodessa. Jospa n. vuorokausi nautittaisi tästä siinä määrin kuin on mahdollista, jookosta?

Jari Järvenpää
Viestit: 683
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 25 Joulu 2016 11:45

PLa kirjoitti:Suomen shakin numero 6/2016 tulee ulos tammikuun puolella (Marko maininnut jossain ketjussa tai facessa), mutta ei se vaikuta näihin neljään lehteen 2017. Kaksoisnumeroita tehdään joskus, jolloin lehti on paksumpi, mutta ei käytännössä tuplapaksuinen.
Sulla ei kyllä ole valtuuksia moisia helpotuksia luvata lehden toimitukselle, ei ainakaan neljästi julkaistavaan lehteen. Ja tottakai 6-numeron myöhästyminen vaikuttaa vuoden 2017 lehtiin, koska 1/2017 voi tulla aikaisintaan helmikuussa, itse veikkaisin maalis-huhtikuuta ja tästä voi seurata 4/2017-numeron lipuminen vuoden 2018 puolelle tai numeroiden 3 ja 4 yhdistäminen. Enää ei numeroiden 3 ja 4 yhdistäminen samaan lehteen (kun ei se kuitenkaan ole yhtä numeroa juuri paksumpi) ole senkään vertaa reilua koska numeroita on vain 4. Joskus silloin Nuutilaisen aikaan, kun päätoimittaja piti lomaa ja lehtiä tuli 12 vuoden aikana, oli ymmärrettävämpää loma-aikana yhdistää 2 numeroa. Silloinhan jäi luettavaksi ainakin 11 lehteä, joka oli aika paljon. Nyt prosentuaalinen muutos on paljon suurempi, kun 25%:ia numeroista poistetaan omavaltaisesti ja epäreilusti. Vaikka numeroiden yhdistämistä tehdään joissain lehdissä, niin en usko, että sentään 4 tai 6 numeron lehtien kanssa. Kuluttajille pitää tarjota se, mitä luvataan.

Eiköhän olisi aika päättää hallituksessa, että viimeistään vuodelle 2018 luvataan lehtiä vähintään 6. Jos ei lehteä tekevillä ole siihen aikaa, niin olisi hyvä palkata tehtävään ihmisiä, jotka auttavat saamaan 6 numeroa ulos. Eiköhän monella ole aikaa ja halukkuutta moiseen.

Ja miten eroaa eettisesti tästä tilanteesta se, että joku kuluttaja/lisenssin maksaja päättää omavaltaisesti, että kun hän maksaa kaverinsa kanssa lisenssit, niin he laittavat yhteensä vain 170 euroa ja se riittäköön 2 lisenssiin?

Panu Laine
Viestit: 386
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 25 Joulu 2016 14:09

Hei Jari J,
Jari J kirjoitti:Sulla ei kyllä ole valtuuksia moisia helpotuksia luvata lehden toimitukselle, ei ainakaan neljästi julkaistavaan lehteen.
En ymmärrä ollenkaan, mitä helpotuksia olisin tekstilläni luvannut lehden toimitukselle - eikä minulla ole (tietenkään) minkäänlaisia valtuuksia luvata mitään Suomen Shakkiliiton tai Suomen Shakin puolesta, kun en ole sen toiminnassa millään lailla mukana lukuunottamatta satunnaista sisällöntuottamista. Olen todennut yllä seuraavaa:

1)
PLa kirjoitti:Suomen shakin numero 6/2016 tulee ulos tammikuun puolella (Marko maininnut jossain ketjussa tai facessa), ...
Numero 6/2016 ilmestyy vuoden 2017 puolella, kuten SSh:n päätoimittaja on asiaa kommentoinut. Pidän tätä Suomen Shakin ilmoittamana faktana, vaikka se ei olekaan ollut osa virallista tiedotusta.

2)
PLa kirjoitti:..., mutta ei se vaikuta näihin neljään lehteen 2017.

Vaikka lehti 6/2016 ilmestyy vuoden 2017 puolella, ilmestyy (minun järkeni mukaan) numerot 1, 2, 3, 4/2017 lehdet tästä huolimatta. Enkä pidä tätä mitenkään helpotuksena, vaan Suomen Shakin antaman toimituslupauksen pitämisenä vuodelle 2017. Myönnän toki, että tämä on ainoastan oma spekulaationi ja odotukseni Suomen Shakilta.

3)
PLa kirjoitti:Kaksoisnumeroita tehdään joskus, jolloin lehti on paksumpi, mutta ei käytännössä tuplapaksuinen.
Toistan itseäni ... lehdistä julkaistaan joskus kaksoisnumeroita, mutta ne ovat (kokemukseni mukaan tyypillisesti) paksumpia kuin normaalinumerot, mutta eivät yleensä tuplapaksuisia. Tämä kommentti ei aikaisemmin tässä ketjussa eikä nyt tässä kirjoituksessa liity mitenkään arviooni SSh:n lehdistä 1,2,3,4/2017, vaan se on edelleen yleinen huomio.

Jari J kirjoitti:..., koska 1/2017 voi tulla aikaisintaan helmikuussa, itse veikkaisin maalis-huhtikuuta ja tästä voi seurata 4/2017-numeron lipuminen vuoden 2018 puolelle ...
En ole mitenkään ottanut kantaa (saati jotakin luvannut) vuoden 2017 lehtien ilmestymisajankohtiin, tämä on kaikki omaa spekulaatiotasi.

Voisin kysyä Sinulta, mitkä kuukaudet omasta mielestäsi olisivat sopivia neljän numeron ilmestymiseen vuodessa? Se tarkoittaa keskimäärin yhtä lehteä vuosineljänneksessä - pitäisikö niiden tulla neljänneksen alussa, keskellä vai lopussa? Alussa tarkoittaisi tammikuu, huhtikuu, heinäkuu, lokakuu. Keskellä helmikuu, toukokuu, elokuu, marraskuu. Lopussa tarkoittaisi maaliskuu, kesäkuu, syyskuu ja joulukuu. Jari J - mikä näistä vaihtoehdoista tuntuisi sinusta sopivimmalta?
Jari J kirjoitti:... ja tästä voi seurata 4/2017-numeron lipuminen vuoden 2018 puolelle tai numeroiden 3 ja 4 yhdistäminen.
Myös spekulaatiosi numeroiden 3 ja 4/2017 yhdistämisestä on täysi oma esilletulosi - en ole missään aikaiseemmin kuullut tai nähnyt (saati itse kirjoitanut!) tällaista väitettä, mutta olet ehkä paremmin asioista perillä kuin muut?
Jari J kirjoitti:Eiköhän olisi aika päättää hallituksessa, että viimeistään vuodelle 2018 luvataan lehtiä vähintään 6.
Vuoden 2018 lehtien lukumäärästä voidaan päätää vuoden 2017 syksyn Kerhojen kokouksessa - tervetuloa mukaan vaikuttamaan siellä, missä vaikuttaa voi. Samaisessa tilaisuudessa voi olla tarjolla myös hallituspaikkoja, jolloin pääsee ihan itse vaikuttamaan myös asioiden valmisteluun ja päätösesityksiin, tai voi yrittää vaikuttaa keskustelemalla nykyisten hallituksen jäsenien tai puheenjohtajan kanssa.
Jari J kirjoitti:Ja miten eroaa eettisesti tästä tilanteesta se, että joku kuluttaja/lisenssin maksaja päättää omavaltaisesti, että kun hän maksaa kaverinsa kanssa lisenssit, niin he laittavat yhteensä vain 170 euroa ja se riittäköön 2 lisenssiin?
Tätä viimeistä kommenttia en ymmärrä lainkaan. Miten laskun loppusumman omavaltainen muuttaminen ja sen etiikka (2x 90 eur = 170 eur) liittyy ketjun otsikkoon eli Suomen Shakin tulevaisuuteen?

Lopuksi haluan todeta vielä, että avasin tämän ketjun esittämällä kysymyksiä Suomen Shakkiliiton hallitukselle Suomen Shakin tulevaisuudesta, josko saisimme tietoomme enemmän heidän ajatuksiaan tältä alueelta. Nyt koko keskustelu tuntuu kohdistuvan lehtien lukumäärään, mikä on minusta vain osa kokonaisuuden kannalta (katsokaa toki kysymykseni yllä). Toki vastaan omalta osaltani minulle esitettyihin kysymyksiin ja kritiikkin kuten tästä tekstistäkin käy ilmi.

Joulurauhaa,

Panu Laine
Shakinharrastaja

Jari Järvenpää
Viestit: 683
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 25 Joulu 2016 15:43

PLa kirjoitti:Hei Jari J,
Jari J kirjoitti:Sulla ei kyllä ole valtuuksia moisia helpotuksia luvata lehden toimitukselle, ei ainakaan neljästi julkaistavaan lehteen.
En ymmärrä ollenkaan, mitä helpotuksia olisin tekstilläni luvannut lehden toimitukselle - eikä minulla ole (tietenkään) minkäänlaisia valtuuksia luvata mitään Suomen Shakkiliiton tai Suomen Shakin puolesta, kun en ole sen toiminnassa millään lailla mukana lukuunottamatta satunnaista sisällöntuottamista. Olen todennut yllä seuraavaa:

1)
PLa kirjoitti:Suomen shakin numero 6/2016 tulee ulos tammikuun puolella (Marko maininnut jossain ketjussa tai facessa), ...
Numero 6/2016 ilmestyy vuoden 2017 puolella, kuten SSh:n päätoimittaja on asiaa kommentoinut. Pidän tätä Suomen Shakin ilmoittamana faktana, vaikka se ei olekaan ollut osa virallista tiedotusta.

2)
PLa kirjoitti:..., mutta ei se vaikuta näihin neljään lehteen 2017.

Vaikka lehti 6/2016 ilmestyy vuoden 2017 puolella, ilmestyy (minun järkeni mukaan) numerot 1, 2, 3, 4/2017 lehdet tästä huolimatta. Enkä pidä tätä mitenkään helpotuksena, vaan Suomen Shakin antaman toimituslupauksen pitämisenä vuodelle 2017. Myönnän toki, että tämä on ainoastan oma spekulaationi ja odotukseni Suomen Shakilta.

3)
PLa kirjoitti:Kaksoisnumeroita tehdään joskus, jolloin lehti on paksumpi, mutta ei käytännössä tuplapaksuinen.
Toistan itseäni ... lehdistä julkaistaan joskus kaksoisnumeroita, mutta ne ovat (kokemukseni mukaan tyypillisesti) paksumpia kuin normaalinumerot, mutta eivät yleensä tuplapaksuisia. Tämä kommentti ei aikaisemmin tässä ketjussa eikä nyt tässä kirjoituksessa liity mitenkään arviooni SSh:n lehdistä 1,2,3,4/2017, vaan se on edelleen yleinen huomio.
Jari J kirjoitti:..., koska 1/2017 voi tulla aikaisintaan helmikuussa, itse veikkaisin maalis-huhtikuuta ja tästä voi seurata 4/2017-numeron lipuminen vuoden 2018 puolelle ...
En ole mitenkään ottanut kantaa (saati jotakin luvannut) vuoden 2017 lehtien ilmestymisajankohtiin, tämä on kaikki omaa spekulaatiotasi.

Voisin kysyä Sinulta, mitkä kuukaudet omasta mielestäsi olisivat sopivia neljän numeron ilmestymiseen vuodessa? Se tarkoittaa keskimäärin yhtä lehteä vuosineljänneksessä - pitäisikö niiden tulla neljänneksen alussa, keskellä vai lopussa? Alussa tarkoittaisi tammikuu, huhtikuu, heinäkuu, lokakuu. Keskellä helmikuu, toukokuu, elokuu, marraskuu. Lopussa tarkoittaisi maaliskuu, kesäkuu, syyskuu ja joulukuu. Jari J - mikä näistä vaihtoehdoista tuntuisi sinusta sopivimmalta?
Jari J kirjoitti:... ja tästä voi seurata 4/2017-numeron lipuminen vuoden 2018 puolelle tai numeroiden 3 ja 4 yhdistäminen.
Myös spekulaatiosi numeroiden 3 ja 4/2017 yhdistämisestä on täysi oma esilletulosi - en ole missään aikaiseemmin kuullut tai nähnyt (saati itse kirjoitanut!) tällaista väitettä, mutta olet ehkä paremmin asioista perillä kuin muut?
Jari J kirjoitti:Eiköhän olisi aika päättää hallituksessa, että viimeistään vuodelle 2018 luvataan lehtiä vähintään 6.
Vuoden 2018 lehtien lukumäärästä voidaan päätää vuoden 2017 syksyn Kerhojen kokouksessa - tervetuloa mukaan vaikuttamaan siellä, missä vaikuttaa voi. Samaisessa tilaisuudessa voi olla tarjolla myös hallituspaikkoja, jolloin pääsee ihan itse vaikuttamaan myös asioiden valmisteluun ja päätösesityksiin, tai voi yrittää vaikuttaa keskustelemalla nykyisten hallituksen jäsenien tai puheenjohtajan kanssa.
Jari J kirjoitti:Ja miten eroaa eettisesti tästä tilanteesta se, että joku kuluttaja/lisenssin maksaja päättää omavaltaisesti, että kun hän maksaa kaverinsa kanssa lisenssit, niin he laittavat yhteensä vain 170 euroa ja se riittäköön 2 lisenssiin?
Tätä viimeistä kommenttia en ymmärrä lainkaan. Miten laskun loppusumman omavaltainen muuttaminen ja sen etiikka (2x 90 eur = 170 eur) liittyy ketjun otsikkoon eli Suomen Shakin tulevaisuuteen?

Lopuksi haluan todeta vielä, että avasin tämän ketjun esittämällä kysymyksiä Suomen Shakkiliiton hallitukselle Suomen Shakin tulevaisuudesta, josko saisimme tietoomme enemmän heidän ajatuksiaan tältä alueelta. Nyt koko keskustelu tuntuu kohdistuvan lehtien lukumäärään, mikä on minusta vain osa kokonaisuuden kannalta (katsokaa toki kysymykseni yllä). Toki vastaan omalta osaltani minulle esitettyihin kysymyksiin ja kritiikkin kuten tästä tekstistäkin käy ilmi.

Joulurauhaa,

Panu Laine
Shakinharrastaja
Pahoittelut tiukasta ja tuimasta kritiikistä. Ekan viestisi kysymyksesi on sopivia ja niihin mielelläni minäkin lukisi vastauksia.

Tiedän toki, että et lehden toimituksessa ole, mutta sanamuoto miten kirjoitit antoi ymmärtää, että on jonkinlainen käytäntö yhdistää numeroita tai julkaista vika numero seuraavana vuonna. Selväähän on, että kuluttajat ovat halunneet 6 numeroa vuodessa eikä yhdistettynä. Muutoksista pitäisi ilmoittaa kuluttajilla lisenssi maksamista ennen. Sen jälkeen pitää noudattaa sopimusta.
Jos joku tuo esille, että on käytäntönä yhdistää numeroita, niin mielestäni siihen sisältyy hiljainen hyväksyntä, että menettely on ok eikä epäreilu ja varsinkin ns. käytäntö on sopimuksessa. Kirjoitit Panu jonkin verran monitulkintaisesti asioita.

2-kohta:
Esitin aiemmin ihan terveen järjen mukaan kommentteja, että yhden numeron julkaiseminen tammikuun puolella viivästyttää vuoden 2017 neljän numeron julkaisemista. Minulle ei ole suurta merkitystä minä viikkoina nuo 4 numeroa julkaistaisiin. Pääasia varmaan, että 2017 vuoden aikana ja ilman tuplanumeroita ja uskon monen haluavan samaa. Ja uskoisin myös monen haluavan ekan numeron melko varhain, ettei lehden ajankohtaisuus kärsi. Tervettä järkeä on myös ennakoida ihan aiempien vuosien takiakin, että 2 vikaa numeroa yhdistetään tai 4-numero myöhästyy. Jos 6 numeron kanssa on tullut myöhästyttyä ja yhdistettyä numeroita, niin ei kai paljoa helpompi tilanne ole viidenkään lehden kanssa?

Loput kommentit:

Lehden paksuudesta, joka liittyy numeroiden yhdistämiseen: en ymmärrä tätä menetelmää laisinkaan: miten se voi olla lisenssin maksajan kannalta reilua, kun ei sitä sopimusta noudateta, joka on ilmoitettu lisenssimaksun yhteydessä?
Luulisi monen muunkin ajattelevan, että jos virallisesti vika lehti on numerot 3/4 yhdistettynä, niin käytännössä ei julkaistakaan 4 numeroa, vaikka kuluttaja on siitä maksanut, vaan muutetaan sopimusta omavaltaisesti. Ja sama kritiikki sopii aiempaan 6 numeron vuosittaiseen julkaisemiseen. Sen takia esitin saman periaatteen mukaisen sopimuksen rikkovan päätöksen, että 2 lisenssin maksajaa eivät maksakaan 90 euroa per nenä. Mun mielestä on pelkästään loogista ja johdonmukaista tuoda tällainen skenaario esille ja pohtia mikä on reilua. Jos soijamaitopurkki maksaa kaupassa 2,4e/l ja juomaa ei olekaan kuin 8 desiä, niin miksi kuluttajan pitäisi maksaa se 2,4e? Asiaa ei ollenkaan lohduta se, että saa maksaa 4,8e, jotta saisi kaksi purkkia, jos ei kummassakaan ole 1 litraa.

Kuluttajien kannalta olisi reilua, jos numeroita tulisi 6 vuodessa siten, että 1-numero helmikuuhun mennessä, 2-numero huhtikuuhun mennessä jne, tai sitten 4 numeroa maaliskuuhun, kesäkuuhun, syyskuuhun ja joulukuuhun mennessä. Tämä ihan vaan aikatauluttamisen helpottamisen vuoksi. Ja sisältyisihän tuohon valinnanvaraa julkaista kuudesti julkaistavan lehden 3-numero joko viimeisenä kuukautena kesäkuussa tai sitä edellisenä, toukokuussa.

Mielelläni tulen hallitukseen ja mihinkä muuhun toimikuntaan mukaan erityisesti, jos voin vaikuttaa niihin asioihin, joista olen kirjoittanut tässä kuussa.

Panu Laine
Viestit: 386
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 25 Joulu 2016 21:27

Hyvä, että asia selkeni kirjoitukseni osalta.

En yht'äkkiä muista, minä vuosina on tehty kaksoisnumeroita Suomen Shakista. Jos sinulla on ne tiedossa, niin laitatko näkyviin.

Muilta osin jäädään odottelemaan vastauksia kysymyksiin ensimmäisestä postauksesta. Käytännössä osa kysymyksistä on varmaan aika helppoja, osa vaikeampia. Jos vaikka odottelisimme helpompia vastauksia ensin, sopisi ihan mainiosti.

t. panu

Chessbullero
Viestit: 51
Liittynyt: 14 Marras 2016 08:53
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LeppSisu

Re: Suomen Shakin tulevaisuus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Chessbullero » 25 Joulu 2016 22:30

Viime vuonna oli Suomen Shakissa yhden lehden nro 2-3/15. Vissiin aina välillä muulloinkin on ollut kaksoisnumeroita?

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Sampsa Nyysti ja 67 vierailijaa