Helsingin mestaruus 2017

Shakki Suomessa ja maailmalla
Avatar
Tapani Sjöman
Viestit: 60
Liittynyt: 12 Heinä 2010 16:36
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Tapani Sjöman » 22 Marras 2016 10:38

Hiukan kävi mielessä lähteä pelailemaan vuoden vaihtuessa, mutta ainakin itselleni tuntuu kisan aikataulu olevan mahdoton. Kierrokset alkavat klo 14.
Viimeksi muokannut Tapani Sjöman, 02 Elo 2018 15:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Rambo
Viestit: 5
Liittynyt: 01 Helmi 2014 17:39
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Garde

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Rambo » 23 Marras 2016 00:30

Kyselin samaa asiaa HSL:lta maililla jokin aika sitten. Vastauksena sain sympatiaa, mutta aikatauluja ei haluttu palauttaa perinteiseen formaattiin. Aiemminhan pelit alkoivat arkipäivinä klo 17, jolloin töissä käyvällä pääkaupunkiseutulaisella oli ainakin mahdollisuus osallistua.

Jari Järvenpää
Viestit: 739
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 23 Marras 2016 07:47

TapaniS kirjoitti:Hiukan kävi mielessä lähteä pelailemaan vuoden vaihtuessa, mutta ainakin itselleni tuntuu kisan aikataulu olevan mahdoton. Kierrokset alkavat klo 14, joten käytännössä pitäisi uhrata vähintään viikon lomapäivät tähän kisaan. Tämä(kin) vuosi menee näin katsomon puolella. Ainakin 2015 kierrokset alkoivat klo 17, joka sopi paremmin myös työläiselle. Miksi kierrokset on aikaistettu näin paljon?
http://www.shakkiliitto.fi/tapahtuma/he ... naus-2017/
Ehkä järjestäjä ei halua olla Areenalla vielä ehkä klo 22 aikaan, tai kuka tietää, vielä myöhemmin? Kannattaisin itsekin klo 17:a, kun tämä työssäkäyntiasia on muuten aika paha este osalle. Itse en pääkaupunkiseudulla asu, mutta muiden kannalta ajattelen asiaa.

Petri Pitkänen
Viestit: 236
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 23 Marras 2016 10:03

Vanha formaatti on järjestäjille turhan raskas. Tosin onko viikonkestävä kisakin nykyään vähän liian pitkä? Jossain SM-kisassa se lienee perusteltu, muutoin voi olla vaikeaa ainakaan isoja massoja saada liikkeelle.

Viimevuonna 42 osanottajaa ja kisanajalle taisiosua enemmän vapaapäiviä. Tämä on hieman alle normaalin pk seudun viikonloppukisan. Tänä vuonna sitten varmaan aavistustuosta pudotaan

Jari Järvenpää
Viestit: 739
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 23 Marras 2016 11:34

petrip kirjoitti:Vanha formaatti on järjestäjille turhan raskas. Tosin onko viikonkestävä kisakin nykyään vähän liian pitkä? Jossain SM-kisassa se lienee perusteltu, muutoin voi olla vaikeaa ainakaan isoja massoja saada liikkeelle.

Viimevuonna 42 osanottajaa ja kisanajalle taisiosua enemmän vapaapäiviä. Tämä on hieman alle normaalin pk seudun viikonloppukisan. Tänä vuonna sitten varmaan aavistustuosta pudotaan
Eikö järjestäjille kaikista raskainta olisi se, että 3 kierrosta olis samana päivänä ja hirvee kiire tehdä kaikki asiat? 1 kierros päivässä luulisi olevan aika kevyt erityisesti järjestäjille, eikä kai kevyys siitä muutu milloin kierros alkaa?

Ei kannata ainakaan osallistujamäärien mukaan tarkastella sitä, kannattaako turnausta järjestää. Käytännössähän niille ketkä haluaa esim. M-ryhmän pelejä pelata, niin pelkästään jo 10 pelaajaa riittää (ja ehkä jopa 8, jos kierrokset vähenisi seitsemään). Ja A-ryhmässä kai voitaisi mennä samalla tavalla, jos pelipaikalle tulisi esim. 20 pelaajaa. Miksi pitkä turnaus olisi NYKYÄÄN juurikin liian pitkä? Miksi ei johdonmukaisesti yhtä hyvin 10 vuotta sitten?

Ja ensinäkin elokisoja ei ole paljoa. Toiseksi, on hyvä järjestää erilaisia turnauksia. 1 peli päivässä -turnauksia ei juurikaan Suomessa ole. Sellainen turnaus on kovin erilainen: ei ehkä roiskita peleissä mitä sattuu, vaan valmistaudutaan (ainakin jotkut) peleihin.

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 885
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 23 Marras 2016 12:22

Hei! Itse en ollut päätöksen "keskiössä", mutta muistanen jotain syitä tälle. Yksi syy on se, että kisaan osallistuu myös nuoria. Tällöin ei ole hyvä että pelit kestävät ilta kymmeneen.

Tosiaan on valitettavaa, että kisa ei sovellu niille, joiden työpäivä kestää klo 16.00 saakka.

Terv. Sauli

Petri Pitkänen
Viestit: 236
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 23 Marras 2016 12:29

Jari J kirjoitti: Eikö järjestäjille kaikista raskainta olisi se, että 3 kierrosta olis samana päivänä ja hirvee kiire tehdä kaikki asiat? 1 kierros päivässä luulisi olevan aika kevyt erityisesti järjestäjille, eikä kai kevyys siitä muutu milloin kierros alkaa?
Muuttu se raskaammaksi, jos pitää notkusa kymmeneen asti ennekuin pääsee lähtemään kotiin. Paljon mukavampi lähteä vaikkapa seitsemän aikaa, tämä on varmasti yksi syy muutoksella . Verrattuna viikonloppu turnaukseen: mieluummin uhraan 1-2 päivää kokonaan kuin 7 iltaa ohi nukkumaanmenoajan. Tosin ei näitä viikonkestäviä tosiaan monta ole ja en missään nimessä olisi sellaisessa mukana järjestäjänä.
Jari J kirjoitti: Ei kannata ainakaan osallistujamäärien mukaan tarkastella sitä, kannattaako turnausta järjestää. Käytännössähän niille ketkä haluaa esim. M-ryhmän pelejä pelata, niin pelkästään jo 10 pelaajaa riittää (ja ehkä jopa 8, jos kierrokset vähenisi seitsemään).
No, turnauksilla on monta funktiota. M-ryhmän pelien osalta varmaan noin. Mutta jos tarkastellaan siltä kannalta, että kisoja järjestetään myös sen vuoksi, että järjestäjälle jää siitä jotain käteen. Mikä varsin monelle yhdistykselle varsin tärkeää. Toinen asia joka, jitain pelaajia kiinnostaa on kisan palkkiotaso. Jos osanotto jää laihaksi, niin varmasti jää laihaksi se palkintokin. Toki suomessa palkinnot eivät voi olla isoja. Se vaatisi aivan toisenlaiset osallistujamäärät.

Eli hyviä pelejä saadaan varmasti ja jos se on ainoa tavoite niin sitten tämmöinen formaatti on hyvä.
Jari J kirjoitti: Miksi pitkä turnaus olisi NYKYÄÄN juurikin liian pitkä? Miksi ei johdonmukaisesti yhtä hyvin 10 vuotta sitten?
Työelämä on monilla muuttunut nopeampi tahtiseksi. Ei se leppoista ole ollut ennenkään, mutta sellaisten pelaajien määrä jotka voivat tuosta noin vaan jättää viikoksi hommat seisomaan shakin takia on nykyään pienempi kuin vaikka 80 luvulla. En usko että koskaan viikon turnaukset ovat olleet osanottajamagneetteja. Eli olet aika oikeassa. Ero ei ole suuri

Jari Järvenpää
Viestit: 739
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 23 Marras 2016 13:18

Hyvä pointteja Saulilta ja Petriltä.

Kellonajoista summa summarum: voidaan ajatella joko nuoria ja ehkä järjestäjiäkin aikaisella kierroksen aloituksella tai työssäkäyviä myöhäisemmällä ajankohdalla. Vaikea päättää näiden perusteella mikä aloitusajankohta olis. Joku paremmin asiaan perehtynyt voi varmaan sanoa, että kuinka paljon nykyään koululaiskisoja ja muita nuorille tarkoitettuja kisoja on? Itse arvelisin, että enemmän kuin aiemmin. Ja toisaalta kuinka moni nuori nyt osallistuu ja kuinka moni työssäkäyvä osallistuisi, jos pelit alkaisivat klo 17? Ehkä työssäkäyvät alle 20-vuotiaat shakinpelaajanuoret ovat pienempi porukka.

Jos olisin järjestäjänä, niin varmasti ilta esim. klo 19:sta eteenpäin kotona tuntuisi enemmän vapaa-ajalta, kun kierrokset alkaisivat aiemmin versus n. klo 8-16, jos kierrokset alkaisivat klo 17.

Tottahan toi, että turnaukseen osallistutaan eri syistä. Tuli sekin mieleen, että luulisi palkinnot olevan pienempi merkitys, jos turnaus kestää noin viikon. Rahallinen ansaitseminenhan onnistuisi pienemmällä vaivalla viikonlopputurnauksissa ja/tai mahdollisesti tasaselosysteemillä.

Panu Laine
Viestit: 405
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Helsingin mestaruus 2017

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 23 Marras 2016 14:40

Minustakin tuntuu, että klo 17 alkavat kierrokset antaisivat työssäkäyvälle mahdollisuuden osallistua, nyt klo 15 alkavana (töistä pitäisi lähteä viimeistään klo 14.15-14.30) se ei sitä enää ole - ei ainakaan minulle eikä monelle muullekaan.

Toinen ehdotus:
Laittakaa vaikka viimeiselle päivälle oheen nopean shakin kilpailu ja ehkäpä alkuun myös 5 kierroksen "viikonloppukisa". Syntyy lisää pelimahdollisuuksia niille, jotka eivät voi sitoutua koko viikkoon iltapäivistä alkaen.

t. panu

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 42 vierailijaa