Sivu 1/1

Shakkiliiton hallituksessa käsiteltyä

Lähetetty: 29 Syys 2016 22:35
Kirjoittaja Lauri Kangas
Moi!

Keväällä tiedottaminen hallituksen päätöksistä jäi omalta osaltani vähän vähemmälle, tästä on nyt esitettävä nöyrimmät pahoitteluni. Innokkaimmat ovat varmaankin jo löytäneet liiton sivuilta kevään ja kesäkuun kokouksen pöytäkirjat, mutta kiireisimmille voitaisiin ottaa lyhyt tiivistys keväällä käsitellyistä aiheista (joista tarkempaa tietoa pöytäkirjoissa):
 • Uuden logon ja uusien kotisivujen käyttöönotto ja muu ulkoisen brändin kehittäminen
 • Yhdenvertaisuustyöryhmän perustaminen ja kyselyn toteuttaminen
 • Koulushakkisivuston ja koulushakkifestivaalin suunnittelu
 • Päätös tehdä ostotarjous Shakkikustannus Oyn osakkeiden ostamiseksi
 • Vino pino kansainvälisiä ja kotimaisia kilpailuasioita (nuorten kv-kisat, olympialaisten järjestelyt, PM-kisojen järjestelyt Sastamalassa)
 • Moninaisten SM-kilpailuiden kokonaisuuden kehittäminen (nyt paljon SM-kisoja, jotka eivät kerää pelaajia).
 • Kesäkuun kokouksessa iso rooli oli ns. "toiminnanjohtajan paperilla", jossa oli laaja katsaus (n. 20 sivua) toiminnanjohtajan esittämiä uudistusajatuksia ja kokonaisvisio shakkiliiton tulevaisuudesta. Toiminnanjohtajan paperi sisälsi ehkä varsin kauaskatseisiakin ajatuksia mm. livepeleistä, turnausformaateista, tasoitusajoista, nettipelaamisesta, shakkiareenan digitalisoinnista nykyaikaiseksi teknologiaa hyödyntäväksi peliareenaksi, ym. Näistä ajatuksista osa nähtiin hallituksen kannalta liian kaukaisessa tulevaisuudessa olevaksi, mutta joiltakin osin päätettiin jatkovalmistella toteutettavia uudistuksia.
t. Lauri

Re: Shakkiliiton hallituksessa käsiteltyä

Lähetetty: 29 Syys 2016 23:34
Kirjoittaja Lauri Kangas
Tänään 29.9. hallituksen kokouksessa käsiteltiin puolestaan mm. seuraavia asioita:
 • Todettiin, ettei koulushakkifestivaalin suunnittelu ole täysin edennyt toivotussa aikataulussa. Keskusteltiin koulushakkifestivaalin järjestelyistä ja toteuttamistavasta. Mika Karttunen ilmoitti jättäytyvänsä koulushakkityöryhmästä, mutta tukevansa edelleen tarvittaessa työryhmän työtä. Päätettiin, että Juha Sundelin ottaa työryhmän johdettavakseen seuraavaan hallituksen kokoukseen asti, johon mennessä Sundelin tekee esityksen työryhmän kokoonpanon mahdollisista täydennyksistä sekä suunnitelman koulushakkifestivaalin yksityiskohdista.
 • Käytiin läpi esitystä liiton tiedotussuunnitelmaksi.
 • Kuultiin alustavia havaintoja yhdenvertaisuustyöryhmän suorittamasta yhdenvertaisuuskyselystä. Työryhmä raportoi lopulliset johtopäätökset ja toimenpidesuositukset hallitukselle jatkotyönsä perusteella.
 • Käytiin läpi hallinnon uudistamista vuoden 2018 alkuun mennessä. Todettiin yhteiskunnan asettamat hyvän hallinnon vaatimukset. Päätettiin myös esittää kerhojen kokoukselle sääntömuutosta, jossa hallituksen kokoa pienennetään asteittain yhteensä 6+1 jäseneen.
 • Käsiteltiin mahdollisuutta hyödyntää työllistämistukia liiton henkilöstöresurssien vahvistamisessa. Annettiin rekrytointiryhmälle (Sundelin, Kangas, Tauriainen, Paronen) valtuudet hyödyntää työllistämistukia, jos sopivia henkilöitä ja heille sopivia työnkuvia löytyy. Joitakin suunnitelmia tässä on jo olemassa, mutta asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä toiminnanjohtaja Marko Tauriaiseen tai palvelupäällikkö Petteri Paroseen.
t. Lauri

Re: Shakkiliiton hallituksessa käsiteltyä

Lähetetty: 30 Syys 2016 01:39
Kirjoittaja Lauri Kangas
Niin! Ja päätettiin myöntää naisten olympiajoukkueen ykköspelaajalle Anastasia Nazarovalle 500 euron kannustusstipendi. Anastasia on noussut poikkeuksellisen nuorena naisten maajoukkueen kärkipelaajaksi ja on osoittanut vahvoja otteita niin nuorten kuin naistenkin arvokilpailuissa. Onnittelut Anastasialle!

terv. Lauri

Re: Shakkiliiton hallituksessa käsiteltyä

Lähetetty: 01 Huhti 2017 10:32
Kirjoittaja Seppo Karasmäki
Taidan vaihtaa liittoa ja ottaa Bangkokin kansalaisuus :mrgreen:

http://www.shakkiliitto.fi/suomen-shaki ... opetetaan/

Re: Shakkiliiton hallituksessa käsiteltyä

Lähetetty: 01 Huhti 2017 12:40
Kirjoittaja Veikko Valo
Myös minä vastustin Suomen Shakin lopettamista. En kuitenkaan jättänyt eriävää mielipidettä. Vanhat vuosikerrat säilytän itselläni. Missä niitä jakaisikaan, kun Ässät jo aloitti kesälomansa.

Re: Shakkiliiton hallituksessa käsiteltyä

Lähetetty: 01 Huhti 2017 18:52
Kirjoittaja Boris
Kannattaa kannattaa SaiPaa, on keväisin paljon aikaa shakille.