Sivu 1/1

Päivi Setälälle valtionpalkinto

Lähetetty: 21 Marras 2010 13:20
Kirjoittaja Toivo Pudas
Kulttuuriministeri Stefan Wallin on myöntänyt perjantaina 19.11.2010 lastenkulttuurin valtionpalkinnon valokuvataiteilija, toiminnanjohtaja Päivi Setälälle. Valtionpalkinnon perusteluina mainitaan Setälää muun muassa näkemykselliseksi valokuvataiteilijaksi, joka on tehnyt lasten omaa tekemistä näkyväksi esimerkillisellä tavalla. Setälää kuvataan osaajaksi, joka yhdistää esteettisen osaamisen ja tiedollisen kunnianhimon vahvaan taidekasvatukselliseen näkemykseen.

Uusia innovaatiota

Palkintoperusteissa todetaan Setälän rikastuttaneen lastenkulttuuria muun muassa kahdella uudella innovaatiolla. Setälä on kehittänyt valtakunnallisen ja maailmassa ainoan lasten ja nuorten valokuvia esittelevän Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalin. Toinen innovaatio on huikean suosion niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti saavuttanut Vauvojen värikylpy -taidekasvatustoiminta.

Väitöskirja valmistumassa

Päivi Setälä on tehnyt myös intensiivisesti tutkimusta alle kouluikäisten valokuvaamisesta ja erityisesti heidän kuvakulmistaan ja valokuvailmaisustaan. Tutkimuksen aineistona ovat Setälän suunnittelemat ja ohjaamat lasten valokuvatyöpajat eri puolilla Satakuntaa.

Porin lastenkulttuurikeskus vahvassa roolissa

Päivi Setälä on ollut perustamassa vuonna 2003 Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkostoa ja hänet valittiin samana vuonna keskuksen toiminnanjohtajaksi. Setälän johdolla keskus on osana valtakunnallista Taikalamppu -lastenkulttuurikeskusten verkostoa lyhyessä ajassa noussut näkyväksi toimijaksi. Porin lastenkulttuurikeskusta luonnehditaan voimakkaaksi, luovaksi ja uusia taiteenaloja huomioivaksi toimijaksi, jolla on hyvin laaja yhteistyökenttä eri elämänaloilla.

(Päivi Setälä tunnetaan shakkiväen piirissä pojistaan Toukosta ja Ilmosta, jotka pelaavat shakkia, myös Päivi on usein pelipaikoilla ja -matkoilla mukana. Onnittelut!)