JSM netissä?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 434
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

JSM netissä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 09 Marras 2015 18:47

Moro!

Otsikon on tarkoitus hätkähdyttää... Tänään tuli näet tieto FIDEltä:

"The FIDE Executive Board of the 86th FIDE Congress has accepted the Online Commission's proposal to allow National Federations to organize online team events, in order to enable financially weak clubs to participate in costly league championships, especially when long distance transportation is an issue. Such tournaments and matches will be hosted by the FIDE Online Arena (FOA), the official FIDE platform for online chess. Games played in FOA shall receive standard rating (according to FIDE regulations) as if the games were played over the board, but these games do not count for title norms and cannot be included in title certificates.

We invite the National Federations to declare their interest in this new facility, by mail to the FIDE Secretariat"

Käytännössä tarkoittaisi ainakin 2- ja 3-divarin pelien mahdollistamista sääntöjen puitteissa netissä. Kytön pyynnöstä lähetinkin heti tiedustelun, onko yksityiskohtia tarjolla aiheesta ja että Suomi on ainakin periaatteesa kiinnostunut mahdollisuudesta. Temppelin harjalla tässä on JSM-toimikunta ja lisäksi tietysti liiton päättävät elimet ensi vuonna, menossa olevaan kauteen tämä uudistus ei tietenkään tulisi.

Muutamia plussia tulee mieleen ja niitä kai ensin täytyy miettiä, jos jotain uutta tuumailee toteutettavaksi ja jos plussia ei löydy, niin turha jatkaa pohtimista....itse näen heti nämä:

- Jotkut pitkät matkat varsinkin pahoilla talvikeleillä voisi olla hyvä korvata etäpelaamisella, vain valvojat matkaisivat, tai voisiko peräti paikalliseen valvojaan luottaa, ehkäpä?
- Mahdollistaa toisilleen hieman oudompien joukkueiden kohtaamiset
- Auttaa välttämään lohkoja, jossa on useita saman kerhon joukkueita

Ken elää, se näkee.

Terv.

Jaska, pj

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: JSM netissä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 10 Marras 2015 06:38

Laitetaan nyt pari miinuspuolta ihan tasapuolisuuden nimissä.

1) Vaatisi 5 läppäriä pelipaikalle, eli 10 läppistä yhteensä 2-divarin ottelussa.
2) Jos halutaan olla varmoja ettei kukaan pääse huijaamaan, niin läppäreiden oltava kerhon omistamia. Pelaajan tuodessa oman läppärin täytyy vain sokeasti luottaa siihen, ettei pelaaja ole asennellut/ohjelmoinut mitään "sopivia lisäosia".

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa