Sivu 1/2

Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan 6.1. mennessä!

Lähetetty: 18 Marras 2011 18:24
Kirjoittaja Toivo Pudas
Tämän kyselyn tekijänä on Suomen Shakkiliitto ja sen tarkoituksena on selvittää suomalaisen shakkielämän tilannetta ja toiveita eri näkökulmista. Jotta tutkimuksella olisi merkitystä, olisi erinomaista, että ehtisit siihen vastaamaan. Jos jokin aihealue ei kosketa juuri Sinua, voit jättää sen alueen myös vastaamatta.

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastauksiasi käsittele ainoastaan tutkimuksen tekijä: yliopisto-opiskelija, joka on ei-shakinpelaaja. Tutkimuksen teettäjä - Shakkiliitto - saa kyselyn tuloksista tietoonsa yhteenvedot kyselyn tuloksista sekä kaikki avoimiin kysymyksiin annetut vastaukset. Kerätty aineisto tuhotaan kokonaisuudessaan noin kuukausi sen jälkeen, kun tutkimustulokset on julkaistu.

Kyselyn aihealueet ovat:
* vastaajan taustatiedot
* peliaktiivisuus, turnaukset ja peliaika
* JSM turnausjärjestelmä
* peleihin valmistautuminen ja shakin tutkiminen
* kerhotoiminta
* liiton toiminta ja Suomen Shakki

Vastauksia pyydetään 6.1.2012 mennessä. Tuloksia tullaan esittämään talvella Suomen Shakissa.

Koevastaamiseen on vastaamiseen mennyt 15-30 minuuttia, joten annathan sen verran panostasi meille. Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Kiitos jo etukäteen yhteistyöstäsi. Kysely on web-lomakepohjainen ja se löytyy osoitteesta

KYSELYLOMAKE
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/31291/lomake.html

Shakkiterveisin,
Panu Laine
Shakkiliiton puheenjohtaja 2012-2013

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 22 Marras 2011 21:57
Kirjoittaja Toivo Pudas
Jäsenkysely on myös pdf-tiedostona, jos haluaa sen tulostaa paperille ennen vastaamista tai haluaa vastata paperilla:

http://www.shakkiliitto.net/attachments ... 112011.pdf

http://www.shakkiliitto.net/attachments ... nnetty.pdf

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 23 Marras 2011 15:11
Kirjoittaja Toivo Pudas
Kysely leviäisi parhaiten kaikkien shakki-ihmisten joukkoon, jos esimerkiksi moni Facebookissa oleva klikkaisi "tykkää" nappia Suomen Shakkiliiton facebook-sivulla olevaan tiedotteeseen. Tällöin käsittääkseni asia tulisi myös muiden kuin Suomen Shakkiliiton Facebook-sivuston tilaajien tietoon.

http://www.facebook.com/shakkiliitto

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 23 Marras 2011 20:37
Kirjoittaja Jari Järvenpää
Minä kuten jotkut muutkin varmaan ovat aikoneet jättää vastaamisen, koska ovat ajatelleet, että eivät halua paljastaa itsestään kaikkea noita tietoja. Huomasin, että vikalla sivulla oli se mun mielestä tärkein asia, joka olisi kannattanut laittaa ekalle sivulle, että ihmiset uskaltaisivat vastata. Elikä se asia on se, että kyselyn vastaukset käsittelee sellainen ihminen joka ei ole shakinpelaaja, joten ilmeisesti ei siis voi paljastua kuka on vastannut mitäkin? Tästä olisi varmaan hyvä vielä kertoa lisää. Paloitellaanko yhden vastaajan vastaukset osiin vai mitenkä anonymiteetti säilytetään? Tässä mielessä olisi varmaan mainita tästä asiasta vielä jotain, koska se vois rohkaista shakkaajia vastaamaan enemmän tähän kyselyyn.

Nythän siis tuota lopun "ei-shakkaaja käsittelee vastaukset, siksi et paljastu" asiaa ei kukaan näe lopusta, mikäli ei kirjoita ekalle sivulla pakolliset henkilötiedot ja sit hyppää tyhjien sivujen ylitse loppuun asti, kuten minä tein uteliaisuuttani nähdäkseni mitä siellä lopussa on. Ilman ekan sivun täyttämistä ei pääse eteenpäin.

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 23 Marras 2011 21:46
Kirjoittaja Aleksi Olander
Ei kai noitten ekan sivun henkilötietojen täyttäminen pitäisi erityisen henkilökohtaista olla? Siinä kuitenkin ilmoitetaan vaan suurinpiirtein ikä ja vahvuusluku ja maakunta, ja nekin nyt lähinnä vaan ihan tutkimuksen kannalta oleellisista syistä. Nimen antaminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista jos haluaa anonyymisti vastata.

Jos maakuntaa ja vahvuuslukua ei tulisi missään ilmi, olisivat kyselytulokset huomattavasti puutteellisemmat siinä mielessä kun ei tietäisi millään vaikka miten vahvoja pelaajia saisi paremmin houkutelluksi turnauksiin ja missäpäin Suomea toivottaisiin lisää aktiivisuutta.

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 23 Marras 2011 23:49
Kirjoittaja Hippoman
Tämä gallup on varsin kattava ja hyvin duunattu- en havainnut yksilön tai yhteisön turvallisuutta vaarantavia elementtejä...
Itselläni kulahti kyllä yli puoli tuntia, mutta uskon sen kannattavan.

Ottakaa kantaa, niin ei tarvitse tulevaisuudessa jokaista vastatuulta tms. panna ison kirkon piikkiin.
Joskus saa, mitä tilaa!

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 23 Marras 2011 23:55
Kirjoittaja Jari Järvenpää
Et mielestäni Aleksi ymmärtänyt mun pointtiani. Pointti oli siis, että mielestäni olisi vain hyödyllisempää mainita heti alussa, että ei-shakinpelaaja käsittelee vastaukset. Tämä siksi, etteivät jotkut ihmiset keskeyttäisi kyselyn tekemistä loppuun kesken kaiken ja hehän eivät kerkiä näkemään eivätkä tietämään tuota lopussa esitettyä asiaa.

Kysely on silti tietenkin hyvä ja tällaisten tekeminen on varmasti tarpeellista ja hyödyllistä.

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 24 Marras 2011 07:09
Kirjoittaja Panu Laine
Huomenta,

Kiitos tarkkaavaisille kyselyynvastaajille - teitte tärkeän huomion. Anonymiteetti on olennainen osa tällaista vastausta ja säilyy kyselyssä erinomaisesti, koska vastaukset käsittelee ja analysoi ei-shakinpelaaja ja kukaan muu ei näe kokonaista vastaustasi. Tulokset analysoidaan eri näkökulmaista kokonaisuutena ja segmentteinä esim. maantieteellisen sijainnin ja iän mukaan. Siinäkin tapauksessa, että annat lopussa yhteystietosi, tulee vain vapaan tekstin vastaukset nimesi kanssa liiton tietoon mahdollisia jatkokeskusteluja varten - ei kokonaiset vastaukset.

Eli voit vastata kyselyyn vapaasti ilman huolta siitä, että paljastaisit jotain itsestäsi.

t. Panu Laine

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 24 Marras 2011 10:02
Kirjoittaja arto ihaksi
Minulla meni vastausta antaessa aikaa ehkä 20-25min. ja vastasin nimen kera, koska en kokenut, että liian henkilökohtaisuuksiin oltaisi menty. Näin seison täysin vastausteni takana, tosin jos nyt vastaisin voisi tulla eri vastauksia joihinkin kysymyksiin verrattuna viime viikkoon!

Re: Shakkiliiton kysely jäsenille - vastaathan!

Lähetetty: 24 Marras 2011 10:32
Kirjoittaja Jussi Hämäläinen
Kysely on toteutettu ihan hyvin, mutta toivottavasti tupla/tripla/jne -vastaukset karsitaan pois jollain tavalla. Kysely näyttää sallivan ainakin ensimmäiselle kysymyssivulle pääsyn sellaisesta ip-osoitteesta, josta kysely on jo kertaalleen täytetty.

On kuitenkin selvää että yksikin henkilö joka esim. 20 kertaa täyttää kyselyn antaen aina alussa eri tiedot, pitkälti romuttaa koko kyselyn arvon ja tulokset vääristyvät. Jos järjestelmä ei itse erottele ip-osoitteita niin ainakin vastausten analysoijan tulisi nähdä mistä osoitteista kukin henkilö on vastannut ja tällä tavoin kyetä toimimaan jos jotain epäilyttävää ilmenee.