Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Vanhat viestit, ylläpito siirtää.
Simo Torkkola
Viestit: 97
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 30 Loka 2010 09:08

Hämeenlinnan Shakkikerho suunnittelee järjestävänsä nappulaturnauksen 19.3. 2011 samaan tapaan kuin HSL on järjestänyt ja siis mukaellen heidän hyvältä vaikuttavaa malliaan. Tähän liittyen kysymyksiä, joihin toivon vastauksia HSL:n kisoja järjestäneiltä (esim. Timo Munukka, Heikki Luoma ). HSL:n nappulaturnaus on alle 1600-seloisille; onko ikärajaa määritetty? Kilpailut pelattu täyskierroskilpailuina ja ykkösvertailuna ilmeisesti keskinäinen peli? Joissakin mainittu, ilmeisesti kakkosvertailuna "väri" joka tarkoittanee sitä, että tasapelissä musta sijoittuu korkeammalle? Peliaika ollut 20+20min/10 sek inkr., jota mekin aiomme käyttää. Onko kisat päättyneet yleensä noin klo 17 vai onko venynyt välillä noin klo 18 asti? Lisäkysymyksiä ehkä jatkossa, sen mukaan miten näihin kysymyksiin saamme "lisävalaistusta"
Simo Torkkola / HämSK

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 30 Loka 2010 22:24

Hienoa että Hämeessäkin saadaan nappulaturnaus aikaiseksi. Pirkanmaalla oli jo koululaiskilpailu sekä monissa Suomen kunnissa on ollut omia koululaiskilpailuja.

Nämä HSL:n aloittamat "nappulaturnaukset" (oik. shakkinappulaturnaukset) aloitettiin 2005 alussa ja vuosittain pidämme kuusi kisaa, meidän alueellamme parillisina kuukausina lähtökohtaisesti. Yritämme kiertää muut nuorisopäällekkäisyydet eli nuorten eri SM-kisat sekä nuorten ulkomaiset tapahtumat.

Pelinopeus on aina jokaisessa kilpailussa ollut inkrementti 20'+10"/1z eli dgt-kellojen (2000) koodi 22. Viiden vuoden aikana itkua on ollut erittäin harvoin ja aikavoittoja ei ole juurikaan tullut, paitsi selkeissä häviöasemissa.

Kilpailu on nykyisin usein A-, B-, C-, D- tasoissa eli tämä on osanottajamääräkohtainen. Ryhmät ovat 5-8 pelaajaiset riippuen siitä mikä porukan jakauma ja pelivahvuus siis, arvioitu aikaisemmista nappulakisoista tai muista selokisoista voidaan päätellä. Selolukuja emme erikseen tarkista tai katso.

Perusidea on että jos voittaa ryhmän, niin seuraavassa pääsee sitten ylempään ja jos jää viimeiseksi, niin saa kokeilla uudelleen alemmassa ryhmässä.

Jonkinlainen nyrkkinäppituntuma on tasoissa
A) 2-3 vuoden aikana mukana olleet tai kauemmin
B) A-tasosta takaisin ja C-tasosta nousseet sekä usein B-tason keskiporukassa
C) B:stä pudonneita, mutta usein D:stä nousseet
D) yleensä 1-2 kertaa mukana olleita, sillä nousevat sen jälkeen C-sarjaan.

Seloraja 1600 on ohjeellinen ja varsinaista ikärajaa ei ole. Noin alle 16v ovat kaikki osallistujat 2005-10 olleet, eli 16v ikäisiä on osallistunut.

Vetäjiä työllistää eniten C- ja D-ryhmien virhesiirrot. Lisäaikaa emme anna, ellei hyötyjän aika ole alle 5min, koska kellojen räplääminen vie huomion aivan muualle kuin peliin (=usein molemmilla on aikaa pelin lopussa enemmän kuin pelin alussa, joten lisäajalla ei ole tarvetta)

Vertailut ovat normaalisti
1. keskinäinen peli
2. voitot
3. kärki (eli viimeisen tulos pois)
4. arpa (eli väri, jos enemmän pelejä mustilla, niin voittaa, jos sama, niin keskinäisen pelin väri, eli musta voittaa)

Mitaleita ei voi halkoa, joten viimekädessä musta hyötyy keskinäisissä peleissä. Tasapisteissä kun 2-3 pelaajaa pelaavat usein ristiin pelinsä. Uusintaankin on jouduttu turvautumaan identtisissä tilanteissa ja siinä peliaika on pikashakkia 3'02" tai jos aikataulu on mahdollistanut normaalin ajan eli 20'+10"/1z.

Alemmat ryhmät päättyvät noin klo 15, viimeinen A-ryhmä noin 16:30, joskus 17:00. Ruokatauot ryhmittäin ja kierrokset joustavasti (kokemus opettaa rytmitystä, ei mikään kello tai aikataulu).

Tuossa lyhyt kooste 2005-2010 pelatuista 35. nappulaturnauksesta (HSL). Suosittelen kilpailuformaattia koko Suomeen kaikkiin toisessa ketjussa kertomaani "koulushakkipiireihin".

Nämä nappulaturnaukset ovat tavallaan koulushakin, nuorten turnausten, ja kerhojen selokisojen välimaastossa ja mahdollistaa kevyen formaatin vuoksi helpon kilpailumahdollisuuden (ja halvan, paikalliskisan).

Kaukaisimmat ovat tulleet Hämeenlinnasta, Lappeenrannasta sekä Pietarista sekä lähempää. Tampereelta tuli joskus isompi ryhmä kerralla.

HL voinee jatkaa jos en kaikkea nyt muistanut ...

Simo Torkkola
Viestit: 97
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 31 Loka 2010 11:22

Kiitos kommentista ja tiedoista, selvensi montaa asiaa! Markkinoinnista: Tieto HSL:N shakkinappulakisoista on HSL:n sivuilla ja myös Shakkifoorumissa. SKSL:n kilpailukalenteriin ei kutsua taida saada, kun ei ole selokelpoinen?
Simo Torkkola

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 01 Marras 2010 01:40

Me HSL:ssä emme ole "vaivautuneet" nappulaturnauksia lisäämään tai vaatimaan SKSL:n sivuille ja kokemuksiemme vuoksi en sitä suosittele muuallekaan Suomeen.

Nappulakisaidea on aloitteleville, ei siis vakiintuneille shakinharrastajille.

HSL lähti alkuaan siitä, että nappulakisoihin tulevat ne ketkä tulevat täysin avoimessa miljöössä ja tässä mielessä HSL on onnistunut vakiinnuttamaan "tuotteensa" omalla toiminta-alueella eli Suur-Helsingissä.

Itse olen vakuuttunut että kaikkialla Suomessa pystytään samaan, jos ei ensi vuonna, niin kolmen vuoden sisällä...

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 19 Joulu 2010 20:48

Kuudennen kauden ja vuoden viimeinen nappulaturnaus saatiin tänään pelatuksi. Seuraava HSL:n shakkinappulakisa on su 20.2.2011,

http://www.shakki.net/liitot/HSL/turnau ... 010-6t.htm

Lisäksi nuorisovetäjiä varten on päivitetty sivut
http://www.shakki.net/liitot/HSL/turnau ... italit.htm
http://www.kolumbus.fi/shakki.koti/kuts ... -kutsu.htm
http://www.kolumbus.fi/shakki.koti/kuts ... u-2011.htm

HSL:n puolesta kiitän kaikkia vuoden 2010 nappuloita, vanhempia, valmentajia ja muita mukana olleita.

Tuomo Halmeenmäki
Viestit: 97
Liittynyt: 27 Touko 2010 07:01

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuomo Halmeenmäki » 20 Joulu 2010 07:43

Ensi vuosi on koulushakin teemavuosi, ja sille perustetaan myös omat Internet-sivut. Niiden alla tulee olemaan tapahtumakalenteri, johon voi ilmoittaa nappulakisoja ja kaikenlaisia muita koululaisille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ympäri Suomen. Sivut avataan ensi vuoden alussa, mutta jo nyt tapahtumista voi ilmoittaa liiton projektivastaavalle (Kimmo Telenius, kimmo.telenius@gmail.com), jotta kalenteri olisi mahdollisimman kattava heti alkuvaiheessa.

Hippoman

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Hippoman » 20 Joulu 2010 13:38

Hyvä juttu, että Hämeessä on pistetty hösseliksi. Kerään ja ylläpidän Nuorten ja koululaisten tapahtumat 2011-kalenteria, joka tosiaan julkaistaan Koulushakin nettisaitilla alkuvuodesta.
Toistaiseksi tapahtumat mahtuvat yhdelle sivulle, joten tietoja nuorison shakkikisoista ym. saa mielellään lähettää:
kimmo.telenius@gmail.com

Simo Torkkola
Viestit: 97
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 21 Joulu 2010 17:57

Hämeenlinnan "Nappulashakki" tultaneen toteuttamaan suurella todennäköisyydellä, mutta lopullinen varmuus asiaan tulee 28.12 Hämeenlinnan shakkikerhon johtokuntakäsittelyn myötä. Sen jälkeen lähetän jo lähes valmiin kilpailukutsun Kimmo Teleniukselle Nuorten ja koululaisten tapahtumat 2011-kalenteriin julkaistavaksi.
Simo Torkkola

Simo Torkkola
Viestit: 97
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Re: Nappulaturnaus Hämeenlinnaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 04 Tammi 2011 17:03

Hämeenlinnan nappulashakkikisat 19.3.2011
PAIKKA: Idänpään Torppa Pelipaikka. Osoite: Torpantie 16, 13210 Hämeenlinna. Pihassa iso parkkialue, rautatieasemalle 1,2km.
YLEISTÄ: Uusille, turnauksiin tutustuville tai vähän aikaa shakkia harrastaneille nuorille. Kilpailu pyritään pelaamaan suunnilleen tasavahvoissa 4-8 pelaajan ryhmissä. Tasoryhmät A, B, C ja D. Ohjeellinen seloyläraja 1600. Ei selo/elokelpoinen, lisenssiä ei vaadita.
AIKATAULU JA ILMOITTAUTUMINEN: Etukäteisilmoittautuminen 16.3 mennessä, joka ei ole pakollista, mutta varsin suotavaa ryhmäjaottelun helpottumiseksi. Ilmoittautuessasi kerro mahdollinen selolukusi tai aiempi kilpailukokemus esim. shakkinappulakisoista, koululaiskisoista tai vastaavista. Jälki-ilmoittautuminen ja osanoton varmistaminen pelipaikalla klo 9-9.30. Kilpailu alkaa noin klo 10.15 ja päättyy klo 17 tai aiemmin. Huom! Jos osanottajien määrä sattuisi ylittämään resurssivarauksen (60 pelaajaa), niin etukäteisilmoittautuneet ovat etusijalla.
PELINOPEUS: Peliaika 20min + 10sek/siirto
MAKSUT JA RUOKAILU: Osanottomaksu on kuusi euroa (6 €) ja mahdollisuus ruokailuun noin kilpailun puolivälissä. Pelaajilta ruokailu 4e, muilta 6e.
PALKINNOT: Ryhmien kolme parasta palkitaan esinepalkinnoin.
TIEDUSTELUT ja ILMOITTAUTUMISET: Simo Torkkola puh 041-507 9190 tai simo.torkkola@aina.net ja Antti Ojala puh 044-0355240.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa